Išskirtiniai būstai – už patrauklią kainą

Ar norėtumėte įsikurti išskirtiniame būste, apsuptame žalumos ir ramybės, su erdvia terasa ir uždaru kiemeliu, iš kurio tiesiog ranka pasiekiami Kauno centras ir senamiestis? O jeigu prie to dar būtų pridėta gera kaina?

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 31, 2014, 10:27 AM, atnaujinta Jan 24, 2018, 12:05 AM

Iki lapkričio 15 d. „penthauso“ tipo butus galima įsigyti 50 tūkst. litų (14 481 Eur) pigiau.

Šie būstai laukia naujakurių vieno garsiausių Lietuvos architektų Gintauto Natkevičiaus biuro suprojektuotame prabangių triaukščių namų kvartale „Botanikos terasos“. Jis įkurtas vaizdingame Kauno rajone – Fredoje, Botanikos sodo pašonėje. Žalumos apgaubtas „Botanikos terasų“ kvartalas susideda iš keturių triaukščių namų.

Harmoningą sąsają su gamta atskleidžia kiekvieno jų išskirtinis pavadinimas: „Ąžuolas“, „Kedras“, „Liepa“ ir „Topolis“.

„Penthausai“ – prabanga

Didžiausias „penthauso“ tipo būstų privalumas – unikalus architektūrinis sprendimas – net 25 kvadratinių metrų terasos.

„Atsižvelgėme į vis labiau vakarietišką lietuvių gyvenimo būdą ir užsienyje vyraujančias daugiabučių namų tendencijas, kur miestiečiai vertina net mažiausią balkonėlį, o erdviomis terasomis gali mėgautis tik prestižinių butų gyventojai.

Džiaugiamės galėdami pasiūlyti pirkėjams vakarietišką prekę“, – pasakoja projekto sumanytojai.

Atsiveria nuostabūs vaizdai

Kvartalo statytojai pasistengė, kad laisvalaikio ir poilsio zonomis tapsiančios terasos būtų įrengtos kuo kokybiškiau ir ekologiškiau. Grindys išklotos itin ilgaamžėmis maumedžio lentomis, impregnuotomis bespalve alyva, saugančia nuo atmosferos poveikio.

Prie natūralios medienos puikiai dera nerūdijančiojo plieno turėklų ir jų tarpus dengiančio grūdinto stiklo kompozicija.

Prabangių terasų su natūraliomis medinėmis grindimis net per didžiausią liūtį niekada neapsems vanduo. Po ilgaamžėmis maumedžio lentomis suformuotas ir hidroizoliacine medžiaga padengtas nuolydis vandeniui surinkti.

Kieme automobilių nebus

Pastatų ansamblis sudaro harmoningą visumą. Projektuojant kvartalą pasistengta, kad žmonės mėgautųsi ne tik jaukia, bet ir saugia aplinka, galėtų džiaugtis išskirtinės vietos teikiamais privalumais.

Po erdviu vidiniu komplekso kiemu baigiama rengti apie 90 vietų požeminė automobilių aikštelė su garažais. Kieme automobilių eismas bus draudžiamas, žalioji erdvė taps puikia poilsio ir ramybės oaze.

Gyventojams priklausantys žalieji plotai bus atskirti gyvatvorėmis. Jos ne tik suskaidys erdves, bet ir suteiks privatumo bei jaukumo.

Viskas gyventojų patogumui

Siekdamas išskirtinio kvartalo gyventojams suteikti kuo daugiau patogumo, architektas G.Natkevičius su kolegomis apgalvojo ir smulkiausias detales.

Kvartalo gyventojai net ir pliaupiant liūčiai į savo namus galės grįžti saugiai ir patogiai. Automobiliu įvažiavus į požeminę stovėjimo aikštelę, iš jos bus galima tiesiai patekti į namo laiptinę.

Įsikūrus naujos statybos kotedžuose neretai susiduriama su problema, kur laikyti vejos priežiūros įrangą, pakaitines automobilio padangas ar rečiau naudojamus namų apyvokos daiktus.

Projektuojant „Botanikos terasų“ kvartalą požeminėje automobilių stovėjimo aikštelėje nuspręsta įrengti sandėliukus. Pasak architekto G.Natkevičiaus, dėl šio nedidelio sprendimo kvartalo gyventojai neturės nereikalingų rūpesčių, su kuriais susiduria nemažai naujakurių.

Namai kokybiški iš šilti

Kvartalą sudarantys trijų aukštų namai statomi pagal moderniausias šių laikų statybos technologijas.

Sienos apšiltintos 15 centimetrų storio mineraline vata su 3 centimetrų storio stangrios, nuo vėjo saugančios vatos sluoksniu.

Išorės apdailai panaudota natūrali ir ekologiška medžiaga – skalūno uolienos plokštelės. Namai su uolienos plokštelėmis apklijuotomis sienomis puikiai dera prie juos supančios žalumos, sukuria išskirtinį skoningai ir harmoningai urbanizuoto gamtos kampelio ansamblį.

Kiekviename bute sumontuoti modernūs dujų katilai, grindų šildymo sistemos. Elektroninis sistemos valdymas ir kokybiškos izoliacinės medžiagos leis gyventojams pagal savo poreikius reguliuoti temperatūrą ir optimizuoti būstui šildyti skiriamas išlaidas.

Svarbi kiekviena smulkmena

Architekto G. Natkevičiaus vertinimu, šis kvartalas išėjo jaukus, geras gyventi, apgalvotai suplanuotas ir apželdintas, su vidinėmis gatvelėmis ir kiemeliais, su privačiomis erdvėmis.

Pagalvota apie tokius subtilius dalykus, kaip itin aukštos kokybės medžiagos, ypač atsparūs langų apvadai, gera tvora, dailūs vartai ar erdvių apželdinimas jau suaugusiais medžiais.

„Jaukumą, patogumą čia sudaro daugybės apgalvotų smulkmenų visuma. Pašalink iš jos nors vieną dėmenį, ir ypatinga vietos bei kokybiškos architektūros dermė pradings“, – pastebėjo kūrėjas.

Projekto sumanytojai priduria, jog gyvenimas „Botanikos terasose“ lyg trumpam sustoja.

Palikus rūpesčius pasineriama į jaukią šeimos idilę. Pro didžiulius langus svyrančios šimtamečių medžių šakos įkvepia kurti, svajoti ir mylėti!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.