Palanga didžiuojasi: jos autobusų stotis šalyje – moderniausia

Stotyje veikia bagažo ir smulkių siuntų skyrius.

Naujoji Palangos autobusų stotis yra viena moderniausių Lietuvoje.<br>A.Ziabkaus nuotr.
Naujoji Palangos autobusų stotis yra viena moderniausių Lietuvoje.<br>A.Ziabkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

Jan 29, 2015, 4:22 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 4:38 PM

„Manyčiau, kad mūsų stotis šiuo metu yra pati moderniausia Lietuvoje, nes turime visiškai naują pastatą su įrengtomis šiuolaikinėmis komunikacijomis ir modernia keleivių informavimo sistema“, – teigė kurorto stoties vadovas Vidas Misiukonis.

Iš Palangos centro į miesto pakraštį perkelta stotis už senąją yra didesnė 5 kartus. Naujosios stoties bendrasis plotas siekia apie 500 kvadratinių metrų. Pusę šio ploto sudaro erdvi ir šilta keleivių laukimo salė.

Apie atvykstančius ir išvykstančius autobusus keleivius informuoja pastato išorėje ir laukimo salėje pakabintos elektroninės švieslentės. Perone bėgančia eilute švieslentėje pateikiama informacija apie oro temperatūrą.

Palangos autobusų stotis suprojektuota taip, kad savo reiso laukiantiems keleiviams net nereikia dažnai žvalgytis į informacinę švieslentę, nes iš pastato vidaus peronas matomas pro stiklo sieną.

Ilgai laukdami autobuso keleiviai gali prasiblaškyti nuėję į tame pačiame pastate įrengtą didelį prekybos centrą, pavalgyti stoties patalpose per du aukštus veikiančioje kavinėje.

Stotyje veikia bagažo ir smulkių siuntų skyrius.

Dengtų peronų plotas siekia apie 800 kv. m. Vienu metu stotis gali priimti 16 autobusų – du kartus daugiau nei senoji stotis. Šiuo metu į stotį kasdien atvyksta apie 80 priemiestinių ir tarpmiestinių autobusų. Vasaros sezono metu atvykstančių autobusų skaičius išauga iki 110.

Stoties pastate įrengtas vairuotojų poilsio kambarys su dušu, tualetai keleiviams.

Tolimųjų reisų vairuotojai ypač džiaugiasi geromis poilsio sąlygomis. Kai kuriuose maršrutuose Palanga yra galutinė ir pirmoji stotis. Anksčiau tarp reisų kelias valandas vairuotojai būdavo priversti lūkuriuoti autobusuose, kuriuose žiemą šalta, o vasarą – kaitra.

Todėl beveik visą laiką norėdami įjungti kondicionierių ar šildymą vairuotojai autobusuose reiso laukdavo įsijungę variklius ir be reikalo eikvodavo degalus.

Dabar jų patogumui yra įrengtas poilsio kambarys su kušetėmis ir virtuvėle, kurioje nemokamai galima užsivirti kavos ar užkąsti.

Vasarą stotis pradės teikti dar vieną paslaugą – atskiroje patalpoje bus įrengtos kelios miegamosios vietos, kad per naktį reiso turintys laukti vairuotojai turėtų kur permiegoti.

Kadangi teikiama tiek daug paslaugų, V.Misiukonis tikisi dar šią vasarą į Palangą prisivilioti naujų tarptautinių autobusų reisų iš Rygos, Talino, Minsko. ˙

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.