Rusų estrados žvaigždės skuba atsikratyti namų užsienyje

Dar prieš porą metų Rusijos žvaigždės savo uždirbtus honorarus noriai merkė į nekilnojamąjį turtą užsienyje. Tačiau šiandien, JAV dolerio vertei Rusijos rublio atžvilgiu gerokai išaugus, išlaikyti namus užsienyje tapo dvigubai brangiau. Išgąsdintos išlaidų žvaigždės ieško būdų, kaip sutaupyti. Deja, tokį NT graibstančių pirkėjų tenka su žvake ieškoti.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 15, 2015, 8:57 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 2:54 AM

Su gera nuolaida apartamentus Bulgarijoje nusipirkę Filipas Kirkorovas, Nadežda Babkina, Borisas Moisejevas ir Lolita Miliavskaja tikėjosi sudarę puikius sandėrius. Tačiau prieš žvaigždžių langus ėmė kilti kitas kompleksas, o rusų garsenybių apartamentų vertė nukrito. Artistai neranda pirkėjų savo būstui net ir tuo atveju, jei jį siūlo už pusę kainos.

„Neįsivaizduojate, kiek sykių man siūlė įsigyti butą užsienyje. Štai visai neseniai Karlovi Varuose piršo“, – sakė aktorius Stanislavas Sadalskis.

Dainininkas Valerijus Leontjevas tapo vienu pirmųjų rusų estrados atstovų, įsigijusių nekilnojamojo turto užsienyje. 1990-aisiais į JAV išvyko gyventi jo žmona Liudmila Isakovič, Majamyje turinti nedidelį viešbutį šunims. V.Leontjevas pas žmoną vyksta, kai tik pasitaiko progai.

Jam priklausanti rožinė dviejų aukštų vila stovi Majamio priemiestyje. Rusų žvaigždės kaimynai – Madonna ir Sylvesteris Stallone.

2008-aisiais artistas tapo prabangaus namo Ispanijoje, Alikantėje, savininku. NT specialistai šį V.Leontjevo turtą vertina 3 mln. eurų. Čia – keturi miegamieji, sauna, didžiulis baseinas ir tropinis sodas.

Atėjus krizei, dainininkas namui Alikantėje ėmė ieškoti nuomininkų, kad galėtų jį išlaikyti būsto neparduodamas. Tačiau galimybė miegoti V.Leontjevo lovoje – ne pigiausias malonumas: norint išsinuomoti vilą savaitei tenka suploti 2,7 tūkst. eurų. Namas apstatytas baldais, tad nuomininkams draudžiama atsivežti gyvūnų.

Dainininkas Grigorijus Lepsas taip pat turi NT užsienyje – vilą Tailande, Puketo saloje. Dviejų aukštų namas stovi saugomo komplekso teritorijoje. Pernai metais artistas jam pradėjo ieškoti pirkėjų, mat suprato, kad dėl užimto gastrolių grafiko nuvykti į Tailandą pavyksta ne taip jau dažnai. Deja, pirkėjų rasti kol kas nepavyksta. Kaina – 1 mln. 900 tūkst. JAV dolerių.

„Nežinome, ar dėl to kaltas sunkmetis, ar kas kita, – kalbėjo G.Lepso atstovė Maja Serikova. – Sunkmetis juk ne tik Rusijoje. Negi maža kas šiandien skuba atsikratyti NT užsienyje. Tačiau namas tuščias nestovi: šią žiemą ten ilsėjosi G.Lepso vaikai su aukle ir močiute“.

Šiandien dainininkas stato tailandietiško stiliaus namą Pamaskvėje.

1990-aisiais be V.Leontjevo NT Majamyje įsigijo ir F.Kirkorovas, ir kompozitorius Igoris Nikolajevas, dainininkės Kristina Orbakaitė, Ala Pugačiova. Tiesa, ji prieš kelerius metus savo butą JAV pardavė.

Tačiau pastaraisiais metais artistai neskuba pirkti NT Majamyje. O dainininkė Irina Alegrova Majamyje savo apartamentus pardavė. Tokio sprendimo priežasčių giliai ieškoti nereikia – išlaikyti būstą užsienyje tapo finansiškai sunku.

Štai F.Kirkorovas prieš trejus metus nusipirko namą Majamyje. Už jį sumokėjo 4 mln. JAV dolerių. Šiandien jo kaina išaugusi beveik dvigubai. Išlaikyti tokį namą daug kainuoja, nes Majamyje NT mokesčiai siekia 1–2 proc. objekto vertės.

Kai kurie atlikėjai atseikėja ir tarnaitėms, kurias samdo būstui užsienyje prižiūrėti. Jų paslaugos mėnesiui kainuoja 500–2000  JAV dolerių.

Paruošta pagal kp.ru.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.