Išvardintos pasaulio šalys, kuriose senti patogu ir pigu

Pragyvenimo lygis, medicinos paslaugų kokybė, klimatas ir kultūros paveldas. Tai buvo svarbiausi kriterijai renkant pasaulio šalis, kuriose galima patogiai gyventi išėjus į pensiją. Tokių vietų dvidešimtuką neseniai paskelbė JAV žurnalas „Forbes“.

Nikaragvoje – nuostabi gamta ir lengvatos pensininkams. Ypač gražus Granados miestas.<br>turismo.com ir travel.com nuotr.
Nikaragvoje – nuostabi gamta ir lengvatos pensininkams. Ypač gražus Granados miestas.<br>turismo.com ir travel.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-04-27 08:06, atnaujinta 2018-01-05 19:54

Meksika. Čia šiltas klimatas, žemos kainos ir draugiški gyventojai. Ypač gražus yra San Migelio de Aljendės miestas.

Nikaragva. Nuostabi gamta ir lengvatos pensininkams. Granados miestas ir Nikaragvos ežeras – tikri šios šalies perlai.

Kosta Rika. Stabili politinė padėtis ir graži gamta. Iš pietų ir vakarų šalį skalauja Ramusis vandenynas, o iš rytų – Karibų jūra. Geras medicinos lygis, nesudėtinga išsinuomoti gyvenamąjį būstą. Kokybiškam gyvenimui pakanka 1000 JAV dolerių (945 eurų) per mėnesį.

Belizas. Belizas – žvejybos ir paplūdimių rojus. Šioje Centrinės Amerikos valstybėje pensininkams galioja mokesčių lengvatos. Populiari vieta – Ambergriso sala. Už dviejų valandų skrydžio lėktuvu – Majamis. Oficiali kalba – anglų. Čia nesunku išsinuomoti gyvenamąjį būstą.

Čilė. Šioje šalyje – keletas klimato zonų ir galima išsirinkti bet kokią. Be to, šioje šalyje kitų valstybių piliečiams nėra mokesčių pensijai. Atvykėliai dažniausiai įsikuria miestuose palei paplūdimį: La Serena ir Vinja del Mare.

Kanada. Užmiesčio grožybės – už protingus pinigus. Keltu galima nusigauti iki Sanšain Kosto apygardos, kuri garsėja savo nuostabiais gamtovaizdžiais.

Panama. Šioje šalyje pensininkams galioja mokesčių lengvatos ir nuolaidos. Puiki ir pigi sveikatos apsauga. Iš garsių vietovių reikėtų paminėti kalnuose įsikūrusį Boketės miestelį.

Ekvadoras. Veikiausiai geriausia vieta poilsiui išėjus į pensiją: nuostabi gamta, paplūdimiai ir Galapagų salos Ramiajame vandenyne. Atvykėliams gera gyventi Kuenkos kalnų miestelyje, kur kasdien tvyro geras oras.

Prancūzija.Skanus maistas ir geras medicininis aptarnavimas. Iš kitų šalių atvykusiems pensininkams galioja mokesčių lengvatos. Geriausia gyventi toliau nuo Paryžiaus, pavyzdžiui, Bordo ar šalia Alpių – Lione.

Portugalija. Iš užsienio atvykusiems pensininkams – pigiausia iš visų Europos šalių. Jų pamėgtos vietos – Algarvės regionas piečiau Lisabonos.

Kolumbija. Buvęs narkotikų prekeivių ir nusikalstamumo centras užsienio senjorus vilioja sportine atmosfera, puikiu klimatu, gražiais gamtovaizdžiais ir mažais mokesčiais. Medeljino miestas – puikus pasirinkimas.

Urugvajus. Visų metų laikų šalis ir iškrenta net nedaug sniego, puikūs Atlanto vandenyno paplūdimiai. Daugumas užsieniečių pajamų neapmokestinami. Montevidėjas – vienas geriausių gyventi Urugvajaus miestų.

Airija. Dėl gražių gamtovaizdžių ir kultūrinio paveldo ši šalis patraukli pensininkams. Populiariausios vietos – Balibanjonas ir Dinglis.

Kroatija. Gražūs gamtovaizdžiai ir švelnus Adrijos jūros klimatas. Tarp vietų, kurias būtina aplankyti – Istrijos sala ir Dubrovniko miestas, kurio senamiestis įrašytas į UNESCO kultūros ir gamtos paveldo sąrašą.

Italija. Malonus klimatas, skanus maistas ir prieinamas medicininis aptarnavimas. Pragyventi galima, bet reikia vengti didelių miestų ir turistų lankomų vietų.

Ispanija. Jei užsienio pensininkas pasirinks vietas toli nuo gražių pakrančių, tuomet Ispanijoje gyventi pigu. Bet gera būtų įsikurti netoli nuo pietinės Kosta del Solio pakrantės ir šalia Barselonos.

Tailandas. Pigus medicininis aptarnavimas, švelnus atogrąžų klimatas ir mažos kainos. Tailando šiaurinėje dalyje esantis Čiangmajus – kultūrinė sostinė ir antras didžiausias šalies miestas.

Malaizija. Karštas, drėgnas klimatas „kompensuojamas“ žemomis kainomis, nuostabiais gamtovaizdžiais ir įvairių kultūrų deriniu. Pietinėje Malakos pusiasalio dalyje esantis Džordžtaunas – maloni ir puiki gyvenimo vieta.

Australija. Šiltas klimatas, paplūdimiai, žemas nusikalstamumo lygis. Atvykėliai dažniausiai gyvena Melburne, Adelaidėje ir Brisbane.

Filipinai. Atogrąžų klimatas, gražūs gamtovaizdžiai ir lengvatos pensininkams. Ko daugiau bereikia?

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.