Kauno „Girstučio“ centre po remonto drėgsta sienos, byra tinkas

Kas atsitinka, kai remonto darbų konkursą laimi pigiausią kainą pasiūlę verslininkai? Jau po kelerių metų išlenda darbų brokas. Taip atsitiko ir rekonstruojant „Girstučio“ kultūros ir sporto centrą.

Pastato sienos trupa, nes remontuojant nebuvo įrengta hidroizoliacija.<br>P.Mantauto nuotr.
Pastato sienos trupa, nes remontuojant nebuvo įrengta hidroizoliacija.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė („Laikinoji sostinė“)

May 7, 2015, 11:54 AM, atnaujinta Jan 4, 2018, 5:00 PM

Tūkstančiai kauniečių kasdien lankosi „Girstučio“ kultūros ir sporto centre. Vieni plaukioja baseine, kiti veržiasi į čia vykstančius renginius.

Šį centrą pamėgę lankytojai taip pat stebi, kaip jų akyse vis prastėja pastato fasado vaizdas iš Kovo 11-osios gatvės pusės. Prieš trejus metus naujai perdažytos sienos ir laiptų kolonos apsilaupiusios, nuolat drėgnos ir nusėtos baltomis dėmėmis.

Nutrupėjusios ir kai kurios laiptų pakopų apdailos plytelės.

Kultūros ir sporto centro direktorius Mindaugas Skvarnavičius pripažino, kad „Girstučio“ remonto darbai buvo atlikti nekokybiškai.

„Taip nutinka dėl to, kad esame priversti rinktis pigiausias kainas pasiūlančius darbų rangovus“, – sakė M.Skvarnavičius.

Pastato fasado remonto projekte nebuvo numatyta, kad reikia atlikti jo hidroizoliaciją bei įrengti lietvamzdžius. Todėl sienos drėksta ir dažai trupa.

Šiemet centras gavo 116 tūkstančių eurų. Pusę – iš Valstybės investicijų programos, kitą dalį skyrė savivaldybė. Centras skelbs konkursą įvairiems darbams atlikti.

„Už šiuos pinigus remontuosime fasadą. Bus atlikta hidroizoliacija, įtaisyti lietvamzdžiai. Sutvarkysime ir laiptus. Numatyti ir kiti darbai“, – sakė centro direktorius.

Prie „Girstučio“ kultūros ir sporto centro stovi Juozo Mikėno skulptūra „Taika“. Jos papėdėje – apleista erdvė, kur anksčiau buvo baseinas. Jis sovietmečiu buvo įrengtas dėl to, kad vandens reikėjo centre veikusio restorano įrenginių aušinimo sistemai.

M.Skvarnavičius sakė, kad jau gavo leidimus panaikinti baseiną. Šią vasarą jo vietoje bus pasėta žolė.

„Pieva ir pati skulptūra bus apšviesti specialiai įrengtais žibintais. Veja ir apšvietimas skulptūrai grąžins jos vertę“, – sakė centro direktorius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.