Prabangius rūmus Londone įsigijo Vladimiro Putino priešininkas

Šie XX a. pradžios rūmai lyginami su Versaliu. 25 miegamuosius kambarius turintis prabangus pastatas pastaruosius metus buvo renovuojamas, o kaimynai stebėjosi statybų mastais ir spėliojo, kas bus šių rūmų savininkai. Minėtos įvairių turtuolių ir net Rusijos prezidento pavardės. Tačiau dabar paaiškėjo, kad čia savo šeimą saugiai apgyvendins ne Vladimiras Putinas, o vienas jo priešininkų, skelbia „Daily Mail“.

Tokius prašmatinius rūmus įsigijo Rusijos oligarchas A.Gurjevas, patekęs į V.Putino nemalonę.<br>Twitter nuotr.
Tokius prašmatinius rūmus įsigijo Rusijos oligarchas A.Gurjevas, patekęs į V.Putino nemalonę.<br>Twitter nuotr.
M.Gurjevas (kairėje) buvo laikomas 28-uoju pagal turtingumą Rusijos žmogumi.<br>Twitter nuotr.
M.Gurjevas (kairėje) buvo laikomas 28-uoju pagal turtingumą Rusijos žmogumi.<br>Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

May 29, 2015, 9:58 AM, atnaujinta Nov 25, 2017, 11:24 PM

1913–1920 metais statyti rūmai tviska prabanga, tačiau po 2008 metų, kai paslaptingas pirkėjas už 50 mln. svarų ( 70 mln. eurų) įsigijo šį pastatą, čia užvirė naujos statybos. Įrengti papildomi aukštai su sporto salėmis, baseinais, masažo kambariais, pirtimis.

Kadangi rūmus oficialiai įsigijo Mergelių salose registruota bendrovė, ilgai buvo nežinoma, kas yra pirkėjas. Spėliota, kad rūmus paslapčia įsigijo Vladimiras Putinas arba tuometinio Maskvos mero žmona Jelena Baturina.

Tačiau tik dabar paaiškėjo, kad pirkėjas – kadaise V.Putiną rėmęs, o dabar į Kremliaus nemalonę patekęs ir slėptuvės ieškotis priverstas chemijos pramonės milžinės bendrovės „FosArgo“ vadovas, oligarchas Andrejus Gurjevas.

28-asis pagal turtingumą žmogus Rusijoje su 3,6 mlrd. eurų sąskaitose įrengė Bekingemo rūmams prilygstantį pastatą taip, kad jis atitiktų oligarcho ir jo išpaikintos šeimos poreikius: žmonai įrengti atskiri garažai, mat moteris puikuojasi prabangių automobilių kolekcija, o du oligarcho vaikus nuolat saugantiems apsaugininkams įrengtos specialios patalpos. Už visus darbas, spėjama, paklota apie 35 mln. svarų (49 mln. eurų).

A.Gurjevas Rusijoje nėra deklaravęs, kad turi nekilnojamojo turto užsienyje, turtuolis norėjo, kad šių rūmų įsigijimas liktų paslaptimi. Tačiau šlyjant Vakarų ir Rusijos santykiams, spėjama, kad A.Gurjevas jau nebesislapstys ir gali netgi siekti Jungtinės Karalystės pilietybės.

Jei taip nutiktų, A.Gurjevas taptų dar vienu turtuoliu, kuris paliko savo gimtinę ir skubiai perkėlė iš ten savo santaupas, mat V.Putino režimas laikomas pernelyg nestabiliu, nepatikimu ir pavojingu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.