Verta pasvarstyti: ar pirkti pingantį būstą Graikijoje?

Nekilnojamasis turtas (NT) Graikijoje pinga ne pirmus metus. Paskelbus, kad šalis – nemoki, gyvenamasis NT gali atpigti dar 30 proc.

Graikija nepatenka į dešimtuką šalių, kuriose pirkėjai pasiruošę už NT pakloti milijoną eurų ir daugiau.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Graikija nepatenka į dešimtuką šalių, kuriose pirkėjai pasiruošę už NT pakloti milijoną eurų ir daugiau.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-07-01 16:34, atnaujinta 2017-10-28 11:07

Per 2013-uosius NT Graikijoje kainos krito 10 proc., pernai – 7,5 proc. Vien pirmąjį šių metų ketvirtį, palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, gyvenamojo būsto vertė smuko 4,5 proc.

Jei šalis bus išbraukta iš ES narių sąrašo, tai bloguoju atsilieps rusams, kurie vis dažniau perka NT Graikijoje, kad gautų leidimą gyventi. Tam reikia įsigyti 250 tūkst. eurų vertės būstą. Kai kurie ieško ir brangesnio, bet ne daugiau nei 1 mln. eurų vertės. Kai 2010-2013 m. paklausus buvo 5-10 mln. eurų vertės turtas.

Graikijai pasitraukus iš ES, rusai nebepirks NT Graikijoje dėl to, kad gautų leidimą gyventi. Sprendimą įsigyti būstą Graikijoje lems noras turėti antrąją vilą, ypač tuo atveju, kai NT kainos stipriai kris. Vis dėlto susigundyti nedidelėmis kainomis ir įsigyti NT Graikijoje – viena.

Tačiau reikia turėti omenyje, jog greičiausiai teks pavargti susiruošus jį parduoti. Juk pačių graikų finansinė padėtis – toli gražu ne pati geriausia, o menka NT paklausa greičiausiai pardavėją spaus mušti kainą. Be to, nereikėtų pamiršti kasmečių išlaidų mokesčiams ir komunalinėms paslaugoms. Šį tą apie padėtį Graikijos rinkoje pasako ir nedidelis NT pajamingumas – 2,7-4,2 proc.

Graikija nepatenka į dešimtuką šalių, kuriose pirkėjai pasiruošę už NT pakloti milijoną eurų ir daugiau. Sąrašo viršuje – Prancūzija, Italija, Kipras ir Ispanija.

Parengta pagal gazeta.ru.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.