NT vystytojai žada: Šnipiškių veidas kardinaliai keisis

Panašu, jog Šnipiškės ilgai tokios kontrastingos nebus – vienas po kito gimsta nauji NT objektai, statomi daugiabučiai ir net keli nauji biurų centrai. Įdomu tai, kad šis rajonas keistis pradėjo ne nuo Lvovo, o nuo Žalgirio gatvės. Manyta, kad biurų centras „Burės“ taps pirmuoju pokyčių etapu, tačiau nutiko priešingai – gražėja Žalgirio gatvė, visiškai pakito Geležinio Vilko ir Žalgirio g. sankryža, o nauji projektai planuojami ir Konstitucijos prospekte.

Vilniaus Šnipiškių rajonas – vis dar laikomas ypač kontrastinga miesto vieta.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Vilniaus Šnipiškių rajonas – vis dar laikomas ypač kontrastinga miesto vieta.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Vilniaus Šnipiškių rajonas – vis dar laikomas ypač kontrastinga miesto vieta.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vilniaus Šnipiškių rajonas – vis dar laikomas ypač kontrastinga miesto vieta.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

2015-10-01 13:58, atnaujinta 2017-10-12 12:16

Šnipiškės – daugiafunkcinė zona

Anot Miesto plėtros departamento specialistų, Šnipiškės tampa naujojo miesto centro daugiafunkcine zona, kuriai keliami ypatingi urbanistiniai reikalavimai. „Šiame rajone vyrauja komercinė ir visuomeninė veikla su esamais gyvenamaisiais statybos reglamentais. Pavyzdžiui, ties Konstitucijos prospektu ir Lvovo gatve numatytas aukštybinių pastatų „Architektūrinės kalvos“ formavimas“, – pasakojo Miesto plėtros departamento vadovas Artūras Blotnys. Tačiau ties Giedraičių, Šilutės ir S. Fino gatvėmis esanti teritorija yra saugoma savivaldybės ir čia jokie pokyčiai nenumatyti.

Planuojama, jog po penkerių metų Šnipiškėse turėtų išdygti aukštybiniai biurų pastatai Konstitucijos prospekte ir Giedraičių bei Lvovo gatvėse, o daugiabučiais namai – Kernavės, Žalgirio ir Kalvarijų gatvėse.

Pagrindinis akcentas – komfortas ir kokybė

Šnipiškių rajono pokyčiams numatytos ir ES struktūrinių fondų lėšos 2014-2020 m. Čia tikimasi integruoti Neries upę į miesto erdvę, modernizuoti krantines, įrengti naujas viešas erdves, dviračių ir pėsčiųjų takus. „Numatyta atkurti Neries senvagės žaliąsias jungtis su rekreacine infrastruktūra. Rekonstruoti Linkmenų, Kernavės, Giedraičių ir S. Fino gatves, įrengiant viešąsias erdves, susisiekimą dviračiais, naujinant nuotekas ir vandentiekį Šnipiškių rajone“, – kalbėjo A.Blotnys.

Tačiau didelis dėmesys skiriamas ne tik infrastruktūros tobulinimui, bet ir vykdomų statybų kokybei. Konstitucijos prospekte aukščiausios energinės klasės verslo centrai „Quadrum“ ir „K29“ jau baigiami statyti, čia efektyvumas išskiriamas labiau nei komfortas. Kartu su komerciniu turtu auga ir daugiabučiai. Paradoksalu – tačiau rajone, kuris dar neseniai buvo vertinamas gana kontraversiškai, jau pastatytas A energinio naudingumo klasės daugiabutis, pradėtas statyti ir pirmasis Lietuvoje A+ klasės daugiabutis.

„Besikeičiantis Šnipiškių rajonas – tai galimybė verslo centrų darbuotojams turėti kokybišką būstą patrauklioje miesto vietoje, šalia jų darbovietės. Vaizdinga panorama, laisvalaikio zonos ir šalia esantis Senamiestis bei visi reikalingi visuomeninės paskirties pastatai – tai privalumai, kurie vilioja naujakurius į naująjį miesto centrą“, – kalbėjo įmonės „NT investicijų sprendimai“ vadovas Andrius Beniušis, kurio daugiabučių projektas „Žalgirio namai“ iš kitų gyvenamųjų pastatų Šnipiškėse išsiskiria aukščiausia energinio naudingumo klase.

Ryškūs pokyčiai Žalgirio gatvėje

Konstitucijos prospekto rekonstrukcija žymėjo naują impulsą Vilniaus miesto urbanistinėje plėtroje. Tačiau šiuo metu aktyviai keičiama ir Žalgirio gatvė – baigiama Geležinio vilko ir Žalgirio gatvių sankryžos rekonstrukcija. Šalia jos jau po metų bus atidarytas Japoniškas sodas – dar vienas traukos taškas sostinėje. Tikimasi, kad susidomėjimas šiuo parku bus toks pat, kaip prieš dvejus metus baigto rekonstruoti Bernardinų sodo, kuris lankytojų nestokoja nuo pat atidarymo dienos. Žalgirio gatvės vaizdą turėtų pakeisti visiškai nauji pastatai: nauji prekybos centrai, verslo centrai, daugiabučiai bei atnaujinami administraciniai pastatai.

Šiuo metu rekonstruojamas VBĮ „Muitinės kriminalinės tarnyba“ pastatas. Kitoje gatvės pusėje daugiau nei po dviejų metų Žalgirio gatvėje iškils du verslo centrai „Žalgirio 135“ (8 400 kv. m biuro ir komercinių patalpų, 6 500 kv.m gyvenamosios paskirties patalpų) ir „City“ (apie 18 tūkst. kv. m). O šalia biurų pastatų vystomi modernių daugiabučių projektai, kuriuose jau pardavinėjami butai.

„Dabartinis vaizdas pro langus Žalgirio gatvėje kelerių metų bėgyje kardinaliai keisis. Nauja investicinė aplinka bei darni miesto plėtros vizija leis čia gyvenantiems naudotis visais miesto privalumais – turėti patogų susisiekimą su bet kuriuo Vilniaus rajonu, mėgautis žaliąja miesto zona, aktyviai leisti laisvalaikį ir gyventi patogiuose ir sveikesniuose namuose“, – įsitikinęs daugiabučio namo „Žalgirio namai“ vadovas A. Beniušis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.