Balsiuose – išskirtinis prekybos centras su apželdintais stogais

Ateities prekybos centras – tokia, paslaugų ir prekybos erdvė, kartu su patogia, gyventojams pritaikyta infrastruktūra planuojama Balsiuose, Vilniuje. Čia naujos koncepcijos parduotuvę ketina kurti „IKI“ bei nekilnojamo turto vystytoja „Baltisches Haus“.

Balsiuose planuojamas išskirtinis „IKI“ prekybos ir paslaugų centras.<br>Projekto eskizas
Balsiuose planuojamas išskirtinis „IKI“ prekybos ir paslaugų centras.<br>Projekto eskizas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 28, 2015, 10:15 AM, atnaujinta Oct 7, 2017, 8:59 AM

Pasak Balsių bendruomenės pirmininko Rimanto Mickos, Balsiuose visų pirma gyvena žmonės, o ne vartotojai, tad ateities prekybos ir paslaugų centras turi būti draugiškas žmogui. „Tai reiškia galimybę kurti darbo vietas ir plėtoti savo verslą kaimynams, akį turi džiuginti išskirtinė architektūra, neprimenanti dėžės“, – teigė R.Micka.

Bendruomenės pirmininkas pažymėjo, jog gyvenvietėje labai svarbu patogus ir saugus susisiekimas, gerai organizuotas visuomeninio transporto, dviračių, pėsčiųjų eismas, saugi vieta dviračiui. „Čia planuojamas žalias stogas ant pastato ir kitos ekologiškos naujovės – yra fantastika. Tikimės, kad Balsiai taps gražesni bei patogesni gyventojams, juk tai bus tarsi nauji ir šviesūs vartai į mūsų gyvenamųjų namų rajoną. Ten ligi šiol buvo tamsa“, – pasakojo R.Micka.

Projektą vystančios bendrovės „Baltisches Haus“ generalinio direktoriaus Saulius Buteliausko nuomone, šio paslaugų ir prekybos centro kūrimas leis parodyti, kaip tvarios statybos bei architektūros idėjos įgyvendinamos praktiškai. „Norime įgyvendinti svajonę – sukurti ateities paslaugų centrą. Tam turime tvirtą idėjinį pagrindą, tarptautinę profesionalų komandą ir progresyvios Balsių bendruomenės palaikymą“, – kalbėjo S. Buteliauskas.

Kuriant šį ateities paslaugų centrą bus naudojamos naujausios projektavimo, statybos, atsinaujinančios energetikos technologijos. Didelis dėmesys bus skiriamas infrastruktūrai, ekologijai ir Verkių regioninio parko kaimynystei. Automatizuotas dviračių parkavimas ar žaliuojantis stogas yra vos keli planuojamų diegti technologijų pavyzdžiai.

„Norime parodyti gražų „IKI“ pavyzdį, tokį, kuris yra užkrečiamas, tokį, kuris padės tobulinti visus „IKI“ prekybos centrus. Tam nepakaks vien technologijų ir geros prekių pasiūlos. Reikės daug kūrybos ir drąsos, žmonės laukia naujovių – metas dideliam žingsniui pirmyn“ ,- teigė „IKI“ viešųjų ryšių vadovė Berta Čaikauskaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.