Buvęs Vilniaus meras turi namą, bet gyvena bute, už kurį nemoka

Iš savivaldybei priklausančio būsto teks kraustytis pirmajam po Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo Vilniaus merui Vytautui Bernatoniui, kuriam dabar – 75-eri.

Buvęs Vilniaus meras bus iškraustomas iš savivaldybei priklausančio buto Lazdynų rajone.<br>V.Balkūno asociatyvioji nuotr.
Buvęs Vilniaus meras bus iškraustomas iš savivaldybei priklausančio buto Lazdynų rajone.<br>V.Balkūno asociatyvioji nuotr.
Vilniaus valdžia pasiryžusi iškraustyti iš buto buvusį merą V.Bernatonį.<br>Eltos nuotr.
Vilniaus valdžia pasiryžusi iškraustyti iš buto buvusį merą V.Bernatonį.<br>Eltos nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Erika Bružaitė („Lietuvos rytas“)

Dec 8, 2015, 12:07 PM, atnaujinta Sep 30, 2017, 3:55 PM

V.Bernatonis bute Lazdynuose gyvena nuo 1970-ųjų, bet kažkada lengvatinėmis sąlygomis jo neprivatizavęs jau daugybę metų piktybiškai vengia mokėti nuomos mokesčius.

Buvusio sostinės vadovo skola miestui šiuo metu siekia apie 6 tūkstančius eurų. Dėl vis didėjančios V.Bernatonio skolos bendrovė „Vilniaus miesto būstas“ į teismą kreipėsi dar 2013 metais.

Net teismuose pralaimėjęs buvęs meras skolos nepripažino ir neketino mokėti nuomos mokesčio, laikydamas savivaldybės būstą nuosavu, nežada iš jo kraustytis ir dabar.

„Apie galutinį teismo sprendimą žinojome jau vėlyvą pavasarį. Tada savivaldybės įmonė bandė su V.Bernatoniu susitarti gražiuoju, tačiau jis nesileido į kalbas. Tad dabar gavę visus vykdomuosius iškeldinimo raštus šio nemalonaus proceso padedami antstolių imsimės po švenčių“, – kalbėjo Vilniaus vicemeras Gintautas Paluckas.

Tačiau 1990–1991 metais sostinei vadovavęs V.Bernatonis tikriausiai netaps benamiu. Teigiama, kad jis turi namą Trakuose.

Beje, kai kelias partijas pakeitęs V.Bernatonis 2012 metais su Algirdo Paleckio vadovaujamu Socialistiniu liaudies frontu kandidatavo į Seimą, turto ir pajamų deklaracijoje nurodė turįs daugiau kaip 1,2 mln. litų (348 tūkst. eurų) vertės turto.

2002 metais buvęs Vilniaus meras nesėkmingai bandė kandidatuoti ir į šalies prezidentus.

Neskuba sudaryti nuomos sutarčių

* Vilniuje yra keli tūkstančiai savivaldybei priklausančiuose butuose daugybę metų gyvenančių žmonių.

* Pagal spalį priimtą Vyriausybės nutarimą, savivaldybei priklausančio būsto nuomos kaina vidutiniškai šoktelėjo trejetą kartų.

* Norėdami mažesnių sąskaitų šie gyventojai turėtų sudaryti socialinio būsto nuomos sutartį, bet tokiu atveju kasmet būtų tikrinama gyventojų finansinė padėtis.

* Savivaldybei priklausančiuose būstuose gyvena ne vien socialiai remtini asmenys, kurie tokių sutarčių sudaryti neskuba.

* Socialiai remtini asmenys po minėto Vyriausybės nutarimo faktiškai nenukentėjo, nes jų būsto nuomos kainos nekilo labai smarkiai. Be to, tokiems žmonėms paprastai sudaromas skolų grąžinimo grafikas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.