Vietoje naktinio klubo – dar vienas prestižinis daugiabutis

Centrinėje Vilniaus dalyje dar vienas kvartalas sulauks didelių pokyčių: J.Jasinskio gatvėje iškils naujas gyvenamasis ir komercinis kompleksas „Jasinskio namai“.

Netoli sostinės centro iškilsiantis kompleksas „Jasinskio namai“ jau vilioja pirkėjus: nors pirmasis etapas bus baigtas daugiau nei po metų, iki 2016-ųjų tikimasi parduoti penktadalį iš numatytų 70 butų.<br>L.Garbačausko nuotr.
Netoli sostinės centro iškilsiantis kompleksas „Jasinskio namai“ jau vilioja pirkėjus: nors pirmasis etapas bus baigtas daugiau nei po metų, iki 2016-ųjų tikimasi parduoti penktadalį iš numatytų 70 butų.<br>L.Garbačausko nuotr.
Svarstydami apie šią erdvę architektai stengėsi paversti ją jaukia tiek būsimiems gyventojams, tiek darbuotojams.<br>Projektuotojų vizualizacija
Svarstydami apie šią erdvę architektai stengėsi paversti ją jaukia tiek būsimiems gyventojams, tiek darbuotojams.<br>Projektuotojų vizualizacija
Daugiau nuotraukų (3)

Erika Bružaitė („Lietuvos rytas“)

Dec 21, 2015, 5:15 AM, atnaujinta Sep 28, 2017, 6:32 AM

Dviem šiuolaikiniams pastatams vietą jau atlaisvino automobilių servisai bei „Muzikinis angaras“, o sausį bus nugriautas ir greitojo maisto restoranas KFC.

Nors pirmasis statybos etapas bus baigtas tik 2017 metų pradžioje, projekto plėtotoja bendrovė „Transmedos projektai“ jau dabar džiaugiasi pirkėjų aktyvumu.

Vasaros pabaigoje butų rezervavimą pradėjusi bendrovė iki metų pabaigos ketina parduoti net 20 procentų iš daugiau nei 70 čia planuojamų butų.

Kūrė žinomas architektas

Antrojo etapo metu čia turėtų atsirasti ir komercinis 9500 kvadratinių metrų verslo pastatas biurams.

„Projektą kūrėme dar 2009-aisiais. Tuo metu surengėme architektūrinį konkursą, kurį laimėjo vienas garsiausių šalies architektų Rolandas Palekas.

Šio kūrėjo ir jo komandos pasiūlytos idėjos atitiko tiek užsakovų poreikius, tiek miesto reikalavimus“, – sakė bendrovės „Transmedos projektai“ direktorius Paulius Pranckevičius.

Šiemet daugiabučio ir verslo komplekso statybos planus nuspręsta atgaivinti ir atnaujinti, gyventojams pasiūlant B energinio efektyvumo klasę atitinkantį būstą.

Čia bus pasirūpinta grindiniu šildymu, taip pat gyventojai turės galimybę įsirengti ir rekuperacijos sistemas.

Svarbu – jauki erdvė

Prieš kelerius metus svarstydami apie šią erdvę architektai stengėsi paversti ją jaukia tiek būsimiems gyventojams, tiek darbuotojams.

Nors architektūrinio konkurso sąlygos leido visiškai užstatyti sklypą, autoriai nusprendė tarp biurų ir gyvenamojo pastato įterpti skverą.

„Trikampio formos skverą pasirinkome iš visų pusių pridengti naujais pastatais, kurie saugotų nuo triukšmo ir aplinkinio ūžesio.

Tikimės, kad tokioje erdvėje bus malonu ne tik stabtelėti, bet ir užsibūti, žaisti vaikams“, – kalbėjo architektas R.Palekas.

Aukščiausios klasės būstai

„Jasinskio namuose“ planuojamų butų vidutinė kaina siekia 2200 eurų už kvadratinį metrą, tačiau projekto plėtotojai teigė, kad ji atitinka vietą ir projekto kokybę. Gedimino prospektą naujakuriai galės pasiekti vos per porą minučių, per dešimtį – ir Vingio parką.

„Abiejų statinių ilgaamžiškumą užtikrins fasadui naudojamos kokybiškos geltonos klinkerio plytos. Jos išsaugos šios zonos savitumą ir derės prie kitų netoliese esančių pastatų“, – aiškino P.Pranckevičius.

Pirkėjams siūlomi įvairaus dydžio prestižinės klasės butai – nuo 35 iki 114 kvadratinių metrų. Šeštajame aukšte planuojamos didžiausios erdvės išsiskirs ir milžiniškomis terasomis.

„Prabangūs butai dažnai įvardijami apartamentais, todėl pirkėjams kyla įvairių klausimų dėl jų paskirties. Mes galime drąsiai užtikrinti, kad parduodame gyvenamosios paskirties patalpas“, – tvirtino P.Pranckevičius.

Nuomininkus atrinkinės

„Jasinskio namuose“ planuojama įrengti ir vidinį kiemą, kuris būtų privatus ir skirtas tik namo gyventojams. Čia bus sukurtos žaliosios erdvės ir žaidimų aikštelės vaikams.

Taip pat bus įrengta dviejų aukštų požeminė automobilių aikštelė. Vietos joje turėtų užtekti visiems – tiek butų savininkams, tiek biurų darbuotojams.

„Pirmajame gyvenamojo pastato aukšte įrengsime komercines patalpas, tačiau atrinksime tik tokius nuomininkus, kurie būtų patrauklūs ir kurtų pridėtinę erdvę objektui“, – patikino P.Pranckevičius.

„Jasinskio namai“ įsikurs šalia kitų „Transmedos projektams“ priklausančių statinių – 2003 metais pastatyto „Europa City“ viešbučio ir prieš dvejus metus rekonstruoto verslo centro „BC12“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.