Statytojai gali atsipūsti – atidėta viena svarbiausių prievolių

[[ge:lrytas:lrytas:1105849]]

Privaloma A energinės klasės daugiabučių statyba įsigalios tik 2016 metų pabaigoje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Privaloma A energinės klasės daugiabučių statyba įsigalios tik 2016 metų pabaigoje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 3, 2016, 11:29 AM, atnaujinta Jun 9, 2017, 10:26 AM

Pernai ministerijai paskelbus, kad šis reikalavimas įsigalios nuo 2016-ųjų, nekilnojamojo turto statybos užsakovai puolė iki 2015 metų pabaigos gauti statybos leidimus, tačiau kai  ministerija reikalavimą atidėjo beveik metams,  rinka aprimo, rašo „Lietuvos žinios“.

Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos duomenimis, paskutinį praėjusių metų ketvirtį Lietuvos savivaldybės išdavė 1881 leidimą (vidutiniškai po 630 per mėnesį) statyti 1-2 butų namus ir 45 leidimus (po 15 per mėnesį) statyti daugiabučius. Šių metų sausį išduoti 229 leidimai 1 -2 butų namams ir tik 2 – daugiabučiams statyti.

„Bendrovės, kurios nori dirbti novatoriškai, projektuoja ir stato aukščiausios klasės namus nelaukdamos, kol to bus reikalaujama. Jos ne eksperimentuoja, bet dirba aukščiausiu lygiu. Visi žino, kad vis tiek to reikės, ir šio proceso neatidėsi.

Reikia orientuotis į lyderius, o ne ieškoti, kaip atidėlioti. Dabar „tempiama guma“, kad dar beveik metus būtų galima statyti žemesnės klasės pastatus. Nemanau, jog tai teisinga“, – dienraščiui teigė Lietuvos statybininkų asociacijos prezidentas Dalius Gedvilas ir baiminasi, kad atidėliojant svarbius sprendimus mažiau užsakymų gauna statybos bendrovės.

Nekilnojamojo turto plėtros asociacijos direktorius Mindaugas Statulevičius teigia, jog ministerijos sprendimas buvo laiku, nes projektuotojai iš tiesų dar nėra pasirengę tenkinti A klasės reikalavimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.