Žemės gelmių energija verslo centrą ir šildys, ir atvėsins

Geoterminis šildymas, žaliosios erdvės, elektromobilių įkrovimo aikštelė, dienos šviesa visur. Tokias išskirtines darbo vietas būsimiems nuomininkams įrengia „Green Hall 2“ statytojai.

„Green Hall 2“, išsiskirsiantis upės vingį atkartojančia forma, turėtų iškilti jau šių metų ketvirtąjį ketvirtį.<br>„Green hall 2“ nuotr.
„Green Hall 2“, išsiskirsiantis upės vingį atkartojančia forma, turėtų iškilti jau šių metų ketvirtąjį ketvirtį.<br>„Green hall 2“ nuotr.
Projektuotojų vizualizacija „Green Hall 2“, išsiskirsiantis upės vingį atkartojančia forma, turėtų iškilti jau šių metų ketvirtąjį ketvirtį.<br>„Green Hall 2“ nuotr.
Projektuotojų vizualizacija „Green Hall 2“, išsiskirsiantis upės vingį atkartojančia forma, turėtų iškilti jau šių metų ketvirtąjį ketvirtį.<br>„Green Hall 2“ nuotr.
Projektuotojų vizualizacija. „Siekiame sukurti kūrybišką aplinką, todėl ypač daug dėmesio skiriame bendrosioms erdvėms. E.Valentinavičius.<br>„Green Hall 2“ nuotr.
Projektuotojų vizualizacija. „Siekiame sukurti kūrybišką aplinką, todėl ypač daug dėmesio skiriame bendrosioms erdvėms. E.Valentinavičius.<br>„Green Hall 2“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2016-02-29 08:26, atnaujinta 2017-06-06 03:52

8800 kvadratinių metrų ploto, septynių aukštų pastatas su dviejų aukštų požemine automobilių aikštele, iškils Vilniaus Žvėryno mikrorajone šalia pirmojo „Green Hall“ pastato, kuriame jau įsikūrė „Barclays Global Services“ Lietuvos filialas ir aibė kitų nuomininkų.

Planuojama, kad pastatas bus baigtas šių metų ketvirtąjį ketvirtį. Projektą plėtojantis koncernas SBA į jį investuos apie 17 mln. eurų.

Pasitelkė danų kūrėjus

„Pirmojo „Green Hall“ pastato sėkmė pateisino mūsų pasirinktą koncepciją ir sprendimus. Tada, per patį pasaulinės finansų krizės įkarštį, nusprendėme investuoti į pastato kokybę, šiuolaikines technologijas ir kartu daug dėmesio skirti aplinkos tausojimui, žaliosioms erdvėms.

„Green Hall 2“ projektas yra šios koncepcijos tęsinys. Statome taip, kad mus pasirinktų pirmaujančios kompanijos, gebančios įvertinti technologijas, pažangius sprendinius ir sveikesnę darbo aplinką“, – sakė SBA koncerno viceprezidentas Egidijus Valentinavičius.

Projektui įgyvendinti pasirinkta Danijos architektų bendrovė „Arrows“. Mat Danija yra viena iš šiuolaikinės architektūros tendencijas Europoje diktuojančių šalių, jos kūrėjai turi savo stilių, didžiulę patirtį ir tradiciškai itin daug dėmesio skiria pastato tvarumui.

„Labai sudėtingoje architektūriniu požiūriu vietoje, kurioje galioja daug reikalavimų bei sąlygų, mums pavyko sukurti Vilniui unikalų savo dinamiškumu ir ekspresyvumu pastatą“, – sakė „Arrows“ architektai.

Dienos šviesa – visur

„Green Hall 2“ verslo centras išsiskirs savo netaisyklinga forma. Pastato dinamiškumą paryškins ir jo fasadui naudojamos medžiagos – nuo veidrodinio stiklo rytinėje fasado dalyje iki pusiau matinio plieno vakaruose.

Architektūrinis sprendimas lemia, kad kvadratiniam metrui nuomojamo ploto tenka 0,5 kvadratinio metro skaidrių fasado dalių. Tai reiškia, kad natūrali dienos šviesa pasieks absoliučiai visas darbo vietas.

Savo forma upės vingį atkartojančio pastato viduryje per tris aukštus bus įrengtas atriumas, iš kurio bus matyti ir senieji mediniai Žvėryno pastatai, ir kitoje pusėje esantis sodas.

Kartu su pirmuoju „Green Hall“ pastatu antrasis verslo centras sudarys vientisą kvartalą. Tarp abiejų pastatų bus įrengtas vidinis kiemelis su sodu, dekoratyviai apželdinta pavėsine, o tekanti upė atsispindės veidrodinėje „Green Hall 2“ pastato sienoje.

Pastato viduje ir išorėje veiks spartusis internetas, tad čia dirbti bus galima ir natūralios gamtos apsuptyje.

„Siekiame sukurti kūrybišką aplinką. Todėl ypač daug dėmesio skiriame bendrosioms erdvėms.

Čia galės tilpti 400 automobilių, bus įrengtas neribotas skaičius dviračių saugojimo vietų su dušo kabinomis ir persirengimo patalpomis. Šalia pastato atsiras ir elektromobilių įkrovimo aikštelė, kurių Vilniuje dar labai trūksta“, – sakė SBA koncerno viceprezidentas.

Dermė su gamta

„Green Hall 2“ bus vienas iš vos kelių Lietuvoje esančių verslo centrų, kuriam pakaks geoterminio šildymo. Po pastatu ir aplink jį buvo išgręžta keturiasdešimt iki 100 metrų gylio gręžinių, paklota apie 7 kilometrus geoterminės sistemos vamzdžių.

Šaltuoju metų laiku ši sistema tieks visą pastatui reikalingą šilumą, o vasarą geoterminė energija bus naudojama „Green Hall 2“ vėsinti. Vien į geoterminio šildymo sistemą investuota apie 0,5 mln. eurų.

Dvigubas fasadas ne tik saugos nuo miesto gaudesio, bet ir vasarą leis sumažinti į patalpas patenkantį karštį, o automatinės žaliuzės reguliuos tiesioginių saulės spindulių intensyvumą. Žiemą ši sistema leis saugoti šilumą ir naudoti mažiau energijos.

„Tokie sprendimai leis labai sumažinti nuomininkams komunalinių paslaugų sąnaudas ir kartu užtikrins pastato tvarumą.

Tai arčiausiai natūralios gamtos esantis verslo centras – visai šalia upės, jau esančių ir mūsų kuriamų žaliųjų erdvių, tad jis turi būti draugiškas aplinkai“, – sakė E.Valentinavičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.