R. Abramovičiaus planai žlunga: nepavyksta įrengti savo namų

Kuo daugiau pinigų, tuo daugiau ir problemų. Štai rusų plieno magnatas Romanas Abramovičius norėjo sujungti tris vienas šalia kito stovinčius Niujorko namus, tačiau miesto pastatų departamentas tokį jo prašymą atmetė.

R.Abramovičius norėtų sujungti tris jam priklausančius namus Niujorke.<br>„ViDa Press“ nuotr.
R.Abramovičius norėtų sujungti tris jam priklausančius namus Niujorke.<br>„ViDa Press“ nuotr.
Atnaujindamas savo būstą Londone, verslininkas išleido net 36 mln. eurų.<br>„ViDa Press“ nuotr.
Atnaujindamas savo būstą Londone, verslininkas išleido net 36 mln. eurų.<br>„ViDa Press“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2016-03-07 12:38, atnaujinta 2017-06-02 11:39

Kai kurie kalbėjo, kad tokie verslininko planai jau buvo pasmerkti žlugti, jiems dar net neprasidėjus. Mat visi trys pastatai yra įsikūrę istoriniame Aukštutinio Ist Saido kvartale.

R.Abramovičius visus juos įsigijo dar 2014 metų spalį už 71 mln. eurų.

Vis dėlto milijardierius žinojo, kad leidimas sujungti tris namus gali užtrukti visą amžinybę.

„Žinoma, R.Abramovičius galėtų teikti galybę prašymų sujungti tris namus, tačiau šių namų aukštų, grindų, sienų bei langų aukštis skiriasi, tad visas procesas virstų ne tik biurokratiniu, bet ir architektūriniu košmaru“, – dar praėjusiais metais rašė portalas „Observer“.

Kita vertus, ne visi taip skeptiškai vertina šiuos verslininko užmojus. Pavyzdžiui, Niujorko pastatų departamento architektas Stephenas Wangas teigė, kad nepritarimas namų sujungimui gali būti tiesiog viso projekto plėtros dalis.

Jei miesto valdžia galiausiai pritartų namų sujungimui, tuomet naujojo būsto plotas siektų 1693 kv. metrus. Penkių aukštų namo rūsyje taip pat būtų įrengtas ir baseinas.

Tačiau kol kas milijardierius turės tenkintis savo 127 mln. eurų vertės namu Londone, kurį jis įsigijo 2011 metais. Šį namą R.Abramovičius taip pat norėjo gerokai patobulinti. Skaičiuojama, jog renovacijos darbams verslininkas išleido net 36 mln. eurų.

Šeimininkas senąjį baseiną pavertė patarnautojų patalpomis bei įsirengė požeminį kompleksą laisvalaikiui. Pridėjus požemines erdves, būstas iš 1486 kv. m ploto namo virto 1858 kv. m erdve.

Parengta pagal „nypost.com“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.