Ieškodami buto jauni pirkėjai renkasi Naujamiestį

Atrodo, kad jau kuris laikas Vilniaus Naujamiesčio rajoną atranda vis daugiau būsto pirkėjų ir nekilnojamojo turto plėtotojų.

Uždarą kiemą „Hanner“ nusprendė skirti ne automobilių aikštelei, o poilsiui.<br>Hanner archyvo nuotr.
Uždarą kiemą „Hanner“ nusprendė skirti ne automobilių aikštelei, o poilsiui.<br>Hanner archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 25, 2016, 3:33 PM, atnaujinta May 24, 2017, 7:02 AM

Štai vos prieš mėnesį nugriautos Grąžtų gamyklos teritorijoje jau bruzda statybininkai. Čia planuojamas naujas daugiabučių kvartalas, kurio koncepcija turėtų patraukti jaunuosius būsto pirkėjus.

Populiarėjantis rajonas

„Nauji butai Vilniaus centre miesto žmonėms“, – taip savo naująjį projektą Birželio 23-iosios gatvėje pristato bendrovė „Hanner“. Aštuoni planuojami daugiabučiai įsikurs itin strategiškai patraukliame ir vis labiau populiarėjančiame Naujamiesčio rajone. Tokiose vietose būstą dažniausiai nori įsigyti daug dirbantys ir nuolat skubantys jauni žmonės, vertinantys gyvenimo kokybę.

„Analizuodami savo pirkėjus ieškojome vietos, kuri galėtų atitikti jauno žmogaus poreikius. Pirkėjai galės naudotis čia esančia miesto infrastruktūra, lengvai pasiekti centre ar senamiestyje įsikūrusias parduotuves ar kavines, kino teatrus, o padidėjus šeimai – šalia rasti ir darželių“, – kalbėjo „Hanner“ projektų vadovas Andrius Barkauskas.

Naujasis bendrovės projektas „B23“ kuriamas atokiau nuo triukšmingų miesto gatvių, tačiau jis išlieka greta svarbiausių paslaugų, pramogų centrų ir senamiesčio.

Įrengtas uždaras kiemas

„Hanner“ nusprendė uždarą kvartalo teritoriją skirti ne automobilių aikštelei, o gyventojų poilsiui. Čia planuojama įrengti žaliąsias zonas, vaikų žaidimų aikšteles, lauko sporto aikštelę, fontaną ir išsaugoti visus teritorijoje esančius medžius.

„Nemokamų automobilių aikštelių šalia naujai statomų daugiabučių projektuose miesto centrinėse dalyse beveik nebelieka. Pastebime, kad pirkėjai, ieškantys būsto centre, nori kuo mažiau naudotis automobiliais, vaikščioti pėsčiomis, važinėti dviračiais“, – kalbėjo „Hanner“ pardavimų ekspertas Artūras Ananičius.

Pasak pašnekovo, šiame projekte bendrovė pirkėjams stengiasi sudaryti kuo daugiau galimybių mėgautis gamta ir žaluma miesto centre, todėl kieme automobiliai nebus statomi.

Taip pat žadama skatinti gyventojus naudotis švariu transportu, todėl čia pat planuojama įrengti dviračių saugyklas ir elektromobilių dalijimosi paslaugos aikštelę.

„Nepamirštame ir pirkėjų, turinčių automobilius, – jie parkavimo vietas galės įsigyti požeminėje aikštelėje, šalia statomoje daugiaaukštėje aikštelėje arba jas išsinuomoti greta veikiančio prekybos centro aikštelėje“, – pridūrė A.Ananičius.

Sudomins taupančius laiką

Balandžio pabaigoje nugriautos Grąžtų gamyklos teritorijoje jau atliekami parengiamieji darbai, surenkami vieno iš dviejų pirmajame etape čia iškilsiančių namų pamatai.

Kartu rengiamasi ir grunto tvarkymo darbams.

Kvartale turėtų įsikurti tiek nedidelio, tiek vidutinio dydžio butų ieškantys žmonės, mat čia siūlomi 32–74 kv. metrų ploto būstai penkių arba aštuonių aukštų namuose.

Gyventojų patogumui taip pat ketinama įrengti ir papildomas sandėliavimo patalpas.

„Neabejojame, kad sudominsime pirkėjus, kurie mėgsta miesto gyvenimą ir brangina savo laiką. Juk jie čia ras puikų susisiekimą su visomis miesto dalimis. O ramybės ieškantiems turėtų patikti uždara kvartalo teritorija ir poilsiui sukurta infrastruktūra“, – tvirtino A.Barkauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.