Į krepšį A. Macijauskas mėtė staigiai – į viešbutį taikėsi ilgai

Šarūnas Marčiulionis, Arvydas Sabonis, dabar – ir Arvydas Macijauskas. Jie galėtų būti simbolinės visų laikų Lietuvos krepšinio rinktinės nariai. Bet juos sieja ir tas pats verslas – viešbučiai.

Į krepšį mėtė staigiai – į viešbutį taikėsi ilgai<br>T.Bauro ir R.Danisevičiaus nuotr.
Į krepšį mėtė staigiai – į viešbutį taikėsi ilgai<br>T.Bauro ir R.Danisevičiaus nuotr.
Prieš 6 metus susituokę Arvydas ir Viktorija Macijauskai kuria naują verslą.<br>T.Bauro nuotr.
Prieš 6 metus susituokę Arvydas ir Viktorija Macijauskai kuria naują verslą.<br>T.Bauro nuotr.
Šiame Vilniaus pastate kadaise buvo įsikūręs Higienos institutas. Po kelerių metų čia svečių turėtų laukti viešbutis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Šiame Vilniaus pastate kadaise buvo įsikūręs Higienos institutas. Po kelerių metų čia svečių turėtų laukti viešbutis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Vakaris Deksnys („Lietuvos rytas“)

Nov 24, 2016, 5:37 AM, atnaujinta Apr 17, 2017, 6:28 AM

Vilniaus senamiestyje esančioje Etmonų gatvėje, netoli „Lėlės“ ir Jaunimo teatrų, po kelerių metų turėtų atverti duris jaukus šeimos viešbutis. Planuojama, kad jame bus 24–28 kambariai.

Lyg ir nieko ypatingo, nes naujų viešbučių, bent jau Vilniuje, atsiranda kone kasmet. Tačiau šis išsiskirs tuo, kad jame šeimininkaus palyginti neseniai krepšininko karjerą baigęs 36-erių Arvydas Macijauskas su žmona Viktorija.

Nacionalinėje rinktinėje, Klaipėdos „Neptūno“, „Lietuvos ryto“, Vitorijos „Tau Ceramica“, Oklahomos „Hornets“ bei Pirėjo „Olympiakos“ klubuose taikliai tritaškius svaidęs sportininkas buvusį Higienos instituto pastatą pačiame sostinės centre įsigijo praėjusiais metais.

Už nugyventą namą Turto bankui buvo sumokėta 1,23 mln. eurų. Norint jį paversti viešbučiu, teks buvusio krepšininko įmonei „Atlantic Invest“ dar nemenkai investuoti.

Tačiau A.Macijauskas kol kas nepanoro atskleisti konkrečios sumos: „Nemanau, kad visuomenei labai svarbu tai žinoti.“

Projektą rengiančios įmonės „Senojo miesto architektai“ vadovė Diana Sabaliauskienė BNS teigė, jog tikimasi sukurti įdomų Senammiesčio objektą, nors pastato rekonstrukcija bus gana sudėtinga, jis – prastos būklės, ilgai stovėjo tuščias.

– Ar steigti viešbutį nusprendėte taip pat staigiai, kaip mėtydavote tritaškius, ar tai buvo ilgai planuotas žingsnis? – „Lietuvos rytas“ vakar pasiteiravo A.Macijausko.

– Labai daug domėjomės šiuo verslu, su žmona dalyvavome ne vienoje konferencijoje apie viešbučių valdymą. Aiškinomės, kokios jų koncepcijos populiariausios, madingiausios.

Nutarėme, kad nedidelis, butiko stiliaus viešbutukas tikrai netrukdys Vilniaus senamiesčiui, priešingai – jį tik papuoš.

Orientuosimės į tuos klientus, kurie ieško kokybės.

– Apie planus įkurti naujus viešbučius sostinėje šiais metais paskelbė ne vienas pasaulinis tinklas.

Ar jūs manote, kad sugebėsite su jais konkuruoti?

– Mes netaikome į tą kategoriją. Mūsų viešbutis bus skirtas jaukumo ieškantiems svečiams, šeimoms.

Svarstėme, ar verta rinktis jam operatorių, tačiau bent kol kas nusprendėme, kad dirbsime patys – aš ir žmona.

Kitaip pasirinktas valdytojas jau imtų diktuoti savo sąlygas.

Taip, apskritai viešbučių sostinėje daugėja, tačiau šeimos viešbučių nėra pakankamai. Senamiestyje turime „Shakespeare“ viešbutį, „Stiklius“, kuriuos valdo šeimos. Tačiau tai ir beveik viskas.

– Ar jau esate numatę, kiek žvaigždučių turės jūsiškis šeimos viešbutis?

– Viską lemia rinka. Tikrai nemanau, kad nustebinsime ar apstulbinsime prabanga.

Juk iš esmės dar net neturime galutinio formato.

Tobulinamės patys su žmona, kad suprastume, kaip reikia tinkamai elgtis šiame versle.

Ir pačios įkurtuvės tikrai dar toli. Pastatas, kurį įsigijome, yra apleistas, daugybę metų nenaudojamas.

Yra įstatymai, reglamentai, tvarka. Dabar deriname projektą, paskui laukia techninis projektas, o tik tuomet jau imsimės planuoti interjerą.

Galbūt statybos prasidės po metų, gal dar vėliau – nieko čia nepaskubinsi. Pagaliau ir mes patys pernelyg neskubame.

Sutuoktiniai su vaikais žiemoja Majamyje

* A.Macijauskas Lietuvoje būna tik vasarą – su žmona Viktorija (30 m.), vaikais Laurynu (5 m.) ir Gabriele (11 m.) ilsisi Nidoje arba leidžia laiką savo bute, esančiame Vilniaus Savanorių prospekte įsikūrusiame komplekse „Helios City“.

* Lietuvišką žiemą Macijauskai iškeičia į kaitrią Majamio (JAV) saulę – už Atlanto jie turi įsigiję namą.

* Teisės magistro studijas baigusi V.Macijauskienė pastaruoju metu visą laiką skiria šeimai.

* Tiesa, buvusi gimnastė kartais sutinka pabūti modeliu. Korėjietiško kraujo turinti moteris ne kartą pristatė lietuviškų prekių ženklų kolekcijas, o šį rudenį tapo „Coocoomos“ reklamos veidu.

Vienas nusvilo pirštus, o kitam pavyko

* Dar 1992 metais garsus krepšininkas Š.Marčiulionis, kuriam dabar 52-eji, sostinėje, netoli buvusio „Žalgirio“ stadiono, įkūrė viešbutį „Šarūnas“. Šis viešbutis gyvavo daugiau nei 20 metų.

* Tačiau pernai buvęs krepšininkas užsiminė, kad viešbutis nuostolingas, todėl teko užverti jo duris.

* Kitur persikėlė ir viešbutyje buvęs restoranas „Stars and Legends“, kuris puikavosi sporto žvaigždžių atributika bei trofėjais ir tuo mėgino privilioti įvairių sporto šakų aistruolių.

* Dabartinis Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Arvydas Sabonis (51 m.) keturių žvaigždučių viešbutį „Pušų paunksnėje“ Palangoje atidarė 1998-ųjų liepą.

* 13 apartamentų ir 10 standartinių kambarių turintis viešbutis gyvuoja iki šiol, o svečių yra vertinamas ir dėl patogios vietos (yra šalia Birutės parko), ir dėl restorano.

* Tiesa, net ne sezono metu kainos „Pušų paunksnėje“ įkandamos tikrai ne kiekvienam: para dvivietyje, nelygu jo lygis, atsieina nuo 58 iki 160 eurų, šeimos kambaryje – nuo 100 iki 169 eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.