Štai koks namas atiteko kyšininkavimu įtariamam Kauno rajono valdininkui

Įklimpusiam Kauno rajono savivaldybės administracijos direktoriui Ričardui Pudževeliui ir jo žmonai Ritai priklausantis namas stovi itin vaizdingoje Kulautuvos (Kauno r.) vietoje, o jo statybos vertė siekia 113 tūkst. eurų.

R.Pudževelio ir jo žmonos namas Kulautuvoje.<br>M.Patašiaus nuotr.
R.Pudževelio ir jo žmonos namas Kulautuvoje.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 30, 2016, 11:00 PM, atnaujinta Feb 10, 2018, 1:30 AM

Tokie duomenys nurodyti Valstybės įmonėje „Registrų centras“ duomenų bazėje. Pastato bendrasis plotas siekia 210 kvadratinių metrų, jis pradėtas statyti 2013 metais, o baigtumas siekia 65 procentus, valdą juosia 12 arų ploto žemės sklypas.

R.Pudževelis su žmona pastatą įsigijo šių metų rugsėjo 6 dieną, tačiau tyrėjai mano, kad tai buvo fiktyvus sandoris ir kauniečių pora už jį mokėjo gerokai mažiau, negu buvo deklaruota, arba išvis gavo dovanų.

Kauno apygardos prokuratūros nurodymu pastatas buvo areštuotas pirmadienį – tą pačią dieną, kai prasidėjo įtariamųjų sulaikymai ir kratos.

STT agentai sutuoktinius ir dar tris asmenis sulaikė pirmadienį, o trečiadienį Kauno apylinkės teismas leido 2 savaitėms suimti R.Pudževelį bei bendrovės „Roalsa“ vadovą Saulių Bartašiūną.

S.Bartašiūnas įtariamas davęs 250 MGL dydžio kyšį R.Pudževeliui.

Tyrimas atliekamas pagal tris Baudžiamojo kodekso straipsnius – kyšininkavimas, papirkimas, piktnaudžiavimas tarnyba.

Turimais duomenimis, savivaldybės tarnautojas sudarė palankias sąlygas bendrovei rekonstruoti Kauno rajono savivaldybės teritorijoje esančias katilines. Statybinės medžiagos buvo perkamos neva katilinėms rekonstruoti, tačiau dalis jų buvo naudojama gyvenamajam namui statyti.

Dalyvaudamas 2015 metais vykusiuose rinkimuose į Kauno rajono tarybą Vyriausiajai rinkimų komisijai pateiktoje deklaracijoje R.Pudževelis nurodė turintis turto ir piniginių lėšų, kurių suma siekia 27 tūkst. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.