Monako kunigaikštytės pečius slegia griūvanti Marienbergo pilis

Seniausiai Europoje kunigaikščių šeimai – Welfams vadovaujantis Ernstas Augustas von Hannoveris (62 m.) sunkiai serga ir gyvena atsiskyręs nuo šurmulio. Palikimą jis jau perdavė sūnui iš pirmosios santuokos Ernstui Augustui (32 m.) jaunesniajam. Bet šeimos palikimui išsaugoti reikalingi milijonai. Ar jo pamotė – dabartinė E.A.von Hannoverio sutuoktinė Monako kunigaikštytė Caroline padės gelbėti Welfų garbę?

Ar dabartinė sunkiai sergančio E.A.von Hannoverio sutuoktinė Monako kunigaikštytė Caroline padės gelbėti Vokietijoje, Žemutinės Saksonijos žemėje, stūksančią ir jau griūvančią Marienbergo pilį?<br>„Vida Press“ nuotr.
Ar dabartinė sunkiai sergančio E.A.von Hannoverio sutuoktinė Monako kunigaikštytė Caroline padės gelbėti Vokietijoje, Žemutinės Saksonijos žemėje, stūksančią ir jau griūvančią Marienbergo pilį?<br>„Vida Press“ nuotr.
Marienbergo pilies paveldėtojas yra E.A.von Hannoverio sūnus iš pirmosios santuokos Ernstas Augustas jaunesnysis.
Marienbergo pilies paveldėtojas yra E.A.von Hannoverio sūnus iš pirmosios santuokos Ernstas Augustas jaunesnysis.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2017-01-05 15:30, atnaujinta 2017-04-12 17:26

Kadaise buvusių Didžiosios Britanijos ir Hanoverio karalių pasididžiavimas ir Welfų šeimos simbolis ir yra 20 kilometrų piečiau Hanoverio (Vokietija) didingai stūksanti Marienbergo pilis.

Bet dabar šiam istoriniam statiniui iškilo grėsmė – tarsi iš pasakų išnirusi įspūdinga pilis skęsta skolose. Tai neseniai buvo papasakota per Vokietijos televiziją parodytame dokumentiniame filme „Welfai“.

Marienbergo pilies paveldėtojas E.A.von Hannoverio sūnus iš pirmosios santuokos Ernstas Augustas jaunesnysis pradėjo derybas su Žemutinės Saksonijos žemės instancijomis, siekdamas užtikrinti šios pilies ateitį. Jei derybos nutrūktų, Marienbergas gali būti uždarytas lankytojams ar net parduotas.

Toks įvykių scenarijus būtų katastrofa E.A.von Hannoverio, vadovaujančio Welfams, sutuoktinei Caroline.

Ar kunigaikštytė privalo gelbėti savo vyro šeimos reputaciją?

Šiuo metu Welfų šeima patekusi į sunkią padėtį. E.A.von Hannoveris įsikūrė savo dvare Austrijoje. Pastarąjį kartą su sutuoktine Caroline jis viešai pasirodė prieš septynerius metus.

Nuo to laiko atrodo, kad Welfų šeimos kunigaikštis būtų prasmegęs skradžiai į žemę.

Užsukus į aristokrato pasirinktos savanoriškos emigracijos vietą – Griunau prie Almtalio ir pasiteiravus apie jį, vietos gyventojai tik papurto galvas – E.A.von Hannoveris jau seniai buvo kaime ir bendruomenės gyvenimas jo nebedomina.

Nieko nuostabaus: kunigaikštis turi rimtų sveikatos problemų. Nuo to laiko, kai dėl kasos uždegimo buvo paniręs į komą, jis nebėra toks, koks buvo anksčiau.

Jam tikrai trūksta meile persmelkto Caroline rankos prisilietimo, jis jaučiasi vienišas ir apleistas.

Kunigaikščio sūnus Ernstas Augustas jaunesnysis gyvena savo motinos name Londone (Didžioji Britanija), jo brolis Christianas (31 m.) – Madride (Ispanija), o jo netikra sesuo Alexandra (17 m.) – sporto internate Prancūzijoje.

Nė vienas Welfų šeimos atstovas ilgam neužsibūna Marienbergo pilyje.

Jos valdytojas Ernstas Augustas jaunesnysis – nuolat tarp Londono ir Hanoverio.

„Nelengvas uždavinys išlaikyti šį istorinį palikimą. Daugelis mano, kad pilis reiškia turtą ir iš jos uždirbama daug pinigų.

Tačiau toks milžiniškas statinys reiškia didelį iššūkį, kuriam reikalinga ilgalaikė parama iš šalies“, – tvirtino Ernstas Augustas jaunesnysis, duodamas interviu televizijai.

Pagalba galėtų būti valstybės pašalpų pavidalu. Būtų galima Marienbergą įtraukti į fondą, kurį remia Žemutinė Saksonija. Šiai Vokietijos žemei pilis – labai svarbus turistų traukos centras.

Kiekvienais metais į Marienbergo pilį užsuka per 200 tūkstančių lankytojų. Žemutinės Saksonijos landtage negirdėti balsų, prieštaraujančių dėl pagalbos.

Dabar atėjo laikas veikti Caroline. Monako kunigaikštytė žino, kad šiuo atveju ji būtų puikus Marienbergo reklamos veidas. Kadangi jos sutuoktinis nebegali atstovauti buvusiai Welfų šeimos karalystei, kaip viename interviu sakė jo sūnus Ernstas Augustas jaunesnysis, dabar ji privalo imtis veiklos.

Oficialus Monako kunigaikštytės apsilankymas Žemutinėje Saksonijoje daug ką pakeistų į gerąją pusę – pirmiausia dėl to, kad Welfų šeimos laukia sunkūs laikai.

Marienbergo papėdėje turi būti nutiesta didžiulė elektros perdavimo trasa, kuri sudarkytų vaizdą. O pajudintos uolos, ant kurios stovi pilis, gali pradėti irti.

Telieka tikėtis, kad Monako kunigaikštytė Caroline greitu laiku atskubės į pagalbą savo sutuoktiniui – Welfų šeimos galvai.

Parengė Ona KACĖNAITĖ

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.