Naujos autobusų stoties nori ir Panevėžys

Panevėžio miesto planuojama nauja autobusų stotis, kuri turėtų būti statoma viešosios ir privačios partnerystės principu, kitaip tariant, privataus investuotojo lėšomis. Tam, kad būtų skelbiama investuotojo atranka, pritarė ir miestos savivaldybės taryba.

Miestas naujos autobusų stoties statybai planuoja prisidėti 0,5 mln. eurų.<br>S.Bagdonavičiaus nuotr.
Miestas naujos autobusų stoties statybai planuoja prisidėti 0,5 mln. eurų.<br>S.Bagdonavičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-01-26 10:35, atnaujinta 2017-04-11 10:38

Pasak Miesto plėtros skyriaus vedėjo Jokūbo Leipaus, bus sudaryta investicijų sutartis dėl autobusų stoties ir besiribojančių teritorijų konversijos, naujos stoties statybos. Investuotojas turės pasiūlyti teritorijos išvystymo koncepciją, savo lėšomis suprojektuoti ir pastatyti autobusų stotį.

Investuotojo atrankos kriterijai – techninės-architektūrinės aplinkos įvertinimo išsamumas; techninių-architektūrinių sprendimų detalumas, išbaigtumas, architektūrinė raiška ir estetika, inovatyvumas, integralumas.

Taip pat funkciniai ryšiai su miesto centru, investicijų projektui įgyvendinti siūlomo organizacinio modelio, su teisine aplinka susijusių pasiūlymų išsamumas, detalumas ir įgyvendinamumas; investuotojo planuojama skirti lėšų suma, įsipareigojimų apimtis, pageidavimai dėl Savivaldybės įsipareigojimų bei kt.

Investuotojui bus siūloma įvertinti apie 1 hektaro teritoriją Panevėžio centre, iš jos 0,45 hektaro naudojama stoties reikmėms.

Autobusų stoties konversijai ir pritaikymui bendruomenės reikmėms, stoties prieigoms tvarkyti savivaldybė ketina gauti 2,8 mln. eurų Europos Sąjungos investicijų. Miesto indėlis sudarys daugiau kaip 0,5 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.