Mirusio verslininko projekto Kaune ėmėsi paslaptingi investuotojai

„Vičiūnų grupei“ apleistą viešbutį „Respublika“ Kauno centre pardavęs verslininkas Gintaras Kviliūnas visai šalia jo pats ketino statyti naują verslo centrą, tačiau įvykiai pasisuko visai netikėta linkme. 

 Verslo centro statybų šioje Karaliaus Mindaugo prospekto vietoje imsis naujieji savininkai.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Verslo centro statybų šioje Karaliaus Mindaugo prospekto vietoje imsis naujieji savininkai.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Verslo centro statybų šioje Karaliaus Mindaugo prospekto vietoje imsis naujieji savininkai.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Verslo centro statybų šioje Karaliaus Mindaugo prospekto vietoje imsis naujieji savininkai.<br> G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2017-07-12 12:54, atnaujinta 2017-07-12 13:04

Kalbėdamas su naujienų portalu lrytas.lt praėjusių metų pabaigoje G.Kviliūnas pasakojo apie planus 2017-ųjų pirmąjį ketvirtį pradėti darbus, o metų pabaigoje turėjo iškilti du 7 aukštų pastatai, kurių bendras plotas siektų 7400 kvadratinių metrų. 

Apie 40 proc. ploto buvo numatyta skirti biurams, 50 proc. – gyvenamajam būstui.

Darbai numatytu laiku neprasidėjo, o G.Kviliūną pakirto sunki liga. Iš pradžių tęsti projektą planavo jo sūnus, tačiau neseniai projektą plėtojanti bendrovė „Fugetė“ atiteko naujiems savininkams.

Portalo lrytas.lt žiniomis, ją įsigijo Jungtinėje Karalystėje registruota įmonė „Permira Invest“, turinti padalinius keliuose Europos miestuose, JAV ir Azijoje. Nuo 1985 metų veikianti bendrovė skelbiasi vykdanti įspūdingo dydžio projektus ir valdanti milijardais eurų vertinamas investicijas. 

Duomenų bazėse galima aptikti ir šios bendrovės pėdsakų Lietuvoje – ji 2010-ųjų spalį registruota Vilniuje, Pylimo gatvėje. Nurodytas mobiliojo ryšio telefonas yra išjungtas. 

Būtent G.Kviliūnui teko didžiausia kritikos dalis dėl daugybę metų Kauno veidą bjaurojusių „Respublikos“ statinių. 

Šį viešbutį dar 1988 metais pradėjo statyti Lenkijos bendrovė „Budimex“, tačiau po nepriklausomybės atkūrimo darbai sustojo, o kaimyninės šalies statybininkai išvyko. Jau tuomet buvo aišku, kad tokio dydžio viešbučio Kaunui nereikia. 

1992 metais pastatą perėmė bendroji Lietuvos ir Šveicarijos įmonė „Respublika-Falkenhorst“, tačiau po dešimtmečio jai buvo iškelta bankroto byla, o bankroto administratoriaus įgaliotuoju asmeniu tapo G.Kviliūnas.

Netrukus verslininkas įkūrė bendrovę Kauno verslo rūmus, ji ir perėmė apleistą viešbutį.

Daugybę kartų viešai žadėta, kad jo rekonstrukcija netrukus prasidės, bet visi planai žlugo, o galimi investuotojai pasitraukė. G.Kviliūnas už turimą turtą norėjo labai didelės kainos. 

Tik pernai viešbutį įsigijo „Vičiūnų grupė“. Kiek anksčiau su G.Kviliūnu susijusi bendrovė pardavė greta esantį sklypą įmonei „Imlitex Holdings“, kuri jau pradėjo didelio verslo centro statybą. 

„Respublika“ šiuo metu griaunama, o „Vičiūnų grupė“ planuoja statyti maždaug 20 mln. eurų vertės verslo centrą „Magnum“. 

Trečiąjį sklypą G.Kviliūnas pasiliko savo projektui, tačiau jo planams sutrukdė netikėta mirtis. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.