Lietuviai darkart įmynė koją Rygoje – ėmėsi vieno reikšmingiausių projektų Latvijoje

Rygoje visuomenei oficialiai pristatytas Latvijos sostinėje kylančio prekybos ir pramogų centro „Akropolis“ (latv. „Akropole“) projektas. Renginio metu Rygos miesto vadovai ir „Akropolio“ projekto vystytojai paruošė kapsulę ateinančioms kartoms, kuri vėliau bus įbetonuota į prekybos ir pramogų centro pamatus.

 Rygos savivaldybės, „Facebook“ nuotr. <br> Rygiečiai rudenį turės savo „Akropolį“. 
 Rygos savivaldybės, „Facebook“ nuotr. <br> Rygiečiai rudenį turės savo „Akropolį“. 
 „Akropolio“ nuotr. <br> Rygiečiai rudenį turės savo „Akropolį“. 
 „Akropolio“ nuotr. <br> Rygiečiai rudenį turės savo „Akropolį“. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 21, 2017, 4:10 PM

Iškilmingoje ceremonijoje dalyvavo Rygos meras Nils Ušakovs, Lietuvos Respublikos ambasadorius Latvijoje Artūras Žurauskas, statybų generalinio rangovo SIA „Merks“ valdybos pirmininkas Oskarass Ozolinis, „Akropolis Group“ direktorė Saulė Zabulionytė ir kiti svečiai.

Rygos meras N.Ušakovas po ceremonijos skubėjo socialiniame tinkle pasidalyti įspūdžiai ir nuotraukomis. 

„Buvusio Kuznecovo porceliano ir fajanso fabriko teritorijoje šiandien mes verčiame naują šios istorinės vietos puslapį – jau greitai čia duris atvers naujas traukos centras. „Akropolis“ taps moderniausiu prekybos ir pramogų centru Latvijos sostinėje, o Rygos gyventojams ir svečiams ne tik suteiksime unikalių laisvalaikio bei apsipirkimo patirčių, bet ir sukursime 1500 naujų darbo vietų.

Norime, kad „Akropolio“ lankytojai čia rastų draugišką aplinką, kurioje kiekvienas jaustųsi gerai ir turėtų galimybę kokybiškai leisti laiką su šeima.  Noriu pabrėžti, kad nepamirštame ir šios vietos istorijos – Kuznecovo fabriko palikimas bus atnaujintas ir išsaugotas naujose „Akropolio“ erdvėse“, – projekto viziją iškilmingos ceremonijos metu pristatė „Akropolis Group“ direktorė Saulė Zabulionytė.

Rygos „Akropolis“ yra vienas didžiausių ir reikšmingiausių komercinio nekilnojamojo turto projektų, įgyvendinamų Latvijoje per pastarąjį dešimtmetį. 98 000 kv.m. ploto centre įsikurs daugiau nei 200 parduotuvių, kavinių ir restoranų, ledo arena, kino centras, boulingo klubas, vaikų žaidimo erdvė ir 9000 kv.m. ploto aukščiausios klasės biurų pastatas. Rygos „Akropolis“ bus pirmasis prekybos ir pramogų centras Latvijoje, pastatytas pagal BREEAM tvarių pastatų vertimo standartą.

Po to, kai balandžio 7 d. „Akropolis Group“ pasirašė sutartį su generaliniu rangovu SIA „Merks“, prekybos ir pramogų centro statybų darbai sparčiai juda į priekį, o kadaise garsaus Kuznecovo fabriko vietoje jau ryškėja būsimo pastato kontūrai. 

„Bet kuris miestas džiaugtųsi investuotojais, pasiruošusiais skirti 200 milijonų eurų didžiulės apleistos teritorijos atkūrimui ir sukursiančiais 1500 naujų darbo vietų. Todėl Ryga labai džiaugiasi, kad šis projektas įgyvendinamas būtent čia. Miesto vardu norėčiau „Akropoliui“ palinkėti sėkmės ne tik prekyboje, bet ir atliekant ypač svarbią socialinę funkciją – pasiūlyti laisvalaikio ir poilsio galimybes čia gyvenantiems žmonėms, kuriems tai yra itin aktualu“, – renginio metu sakė Rygos meras Nilas Ušakovas.

Renginio metu svečiai galėjo apsilankyti būsimo prekybos ir pramogų centro statybų aikštelėje, pamatyti, kur tiksliai iškils daugiafunkcinio centro pastatai, ir daugiau sužinoti apie unikalias apsipirkimo ir laisvalaikio patirtis, kurias lankytojams pasiūlys Rygos „Akropolis“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.