Naujo būsto paieškos – brokeriai imasi dar didesnės iniciatyvos

Naujo būsto paieška daugeliui – ištisas klausimų sau maratonas. Kuriame rajone geriau kurtis, rinktis senos ar naujos statybos daugiabutį, kaip išvengti greito įsigyto turto nuvertėjimo? Nerandant atsakymų į šiuos esminius klausimus naujų namų paieška gali užsitęsti, todėl ekspertai pataria aiškiai susidėlioti prioritetus.

 Vilniuje statomo kvartalo „Birželio namai“ vizualizacija.
 Vilniuje statomo kvartalo „Birželio namai“ vizualizacija.
 Vilniuje statomo kvartalo „Birželio namai“ vizualizacija.
 Vilniuje statomo kvartalo „Birželio namai“ vizualizacija.
 Vilniuje statomo kvartalo „Birželio namai“ vizualizacija.
 Vilniuje statomo kvartalo „Birželio namai“ vizualizacija.
 „Saulės kopos“ pardavimų vadovė L.Šilgalienė.
 „Saulės kopos“ pardavimų vadovė L.Šilgalienė.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Nov 9, 2017, 10:45 AM, atnaujinta Nov 9, 2017, 11:57 AM

Miesto dalis, kurioje NT nenuvertėja

Nekilnojamojo turto vystymu ir statyba užsiimančios įmonės „Saulės kopos“ pardavimų vadovė Lina Šilgalienė įsitikinusi, jog prieš pradedant būsto paieškas pirmiausiai reikia apsispręsti dėl būsimųjų namų vietos.

„Svarbu išanalizuoti savo poreikius. Jeigu naujakuriai – jauna pora, ko gero ji norės buto arčiau centro, nes čia ranka pasiekiamos kavinės, barai, teatrai, vyksta įvairūs renginiai. Tačiau jeigu tai bus jauna šeima su vaikais, tokiu atveju ypač aktualiu dalyku tampa šalia esantys darželiai, mokymo bei popamokinio ugdymo įstaigos arba patogus susisiekimas su jomis”, – kalbėjo L.Šilgalienė, pridurdama, kad nuo vietos mieste daug priklauso ir būsto išliekamoji vertė.

Jau ilgus metus geidžiamiausi būstai įsikūrę centrinėje Vilniaus miesto dalyje – Senamiestyje ir sparčiai atgimstančiame Naujamiesčio rajone, kuris plečiasi: čia vystomas daugiabučių namų kompleksas „Birželio namai“.

Seni pigūs tik iš pirmo žvilgsnio

Pažymėjus norimą vietą miesto žemėlapyje, atsiranda finansinių galimybių klausimas. Šiame etape dažniausiai ir iškyla pasirinkimo tarp senos ir naujos statybos būstų dilema. Anot L.Šilgalienės, nors senos statybos daugiabučiuose butai gerokai pigesni ir dažniausiai jau būna įrengti, tačiau pastarųjų interjeras – morališkai pasenęs ir reikalaujantis papildomų investicijų į jo atnaujinimą ar net kapitalinį remontą.

„Be to, tokiuose namuose gerokai didesnės išlaidos šildymui. Nors naujos statybos namuose butai ir brangesni, tačiau kainą atsveria jų ekonomiškumas bei šiuolaikiškumas. O ir šiandien nepamatysi naujų pastatų kvartalo, kurio teritorija būtų nesutvarkyta, neaptverta“, – gyvenimo naujos statybos daugiabučiuose pranašumus vardijo pašnekovė.

Vaizdas pro langą – svarbiau nei atrodo

Daliai naujuose daugiabučių kompleksuose būsto ieškančių pirkėjų nerimą kelia tai, jog už gražią aplinką teks daug mokėti. Ar toks nerimas pagrįstas?

„Mokestis už aplinkos tvarkymą išdalinamas visiems butams, tad iš tiesų tėra simbolinis ir sudaro menką administravimo išlaidų dalį. Kalbant apie būsto išliekamąją vertę, be jo geografinės vietos, taip pat svarbus ir paprasčiausias vaizdas pro langą. Jeigu ateityje butą norėsite parduoti arba išnuomoti, būtent prižiūrėta aplinka taps papildomu koziriu jūsų rankose. Tad sakyčiau, kad nuolatinis dėmesys aplinkos tvarkymui yra viena iš investicijų į buto vertę formų“, – sakė „Saulės kopos“ pardavimų vadovė.

Be to, renkantis butą būtina atkreipti dėmesį ir į jo vietą pastate, langų kryptis. Tai iš dalies lems ir šviesos bei šilumos kiekį jūsų namuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.