Oligarchas Romanas Abramovičius Niujorko gatvę tvarkosi pagal save

Niujorko architektūros paminklų apsaugos komisija sutiko su rusų oligarcho Romano Abramovičiaus įgeidžiu į vieną didžiulę vilą sujungti kelis greta stovinčius namus.

 Rusų oligarchas R.Abramovičius.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Rusų oligarchas R.Abramovičius.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 R.Abramovičiaus vilos Niujorke.<br> Vidapress.com nuotr.
 R.Abramovičiaus vilos Niujorke.<br> Vidapress.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 16, 2017, 11:45 AM

Tiesa, milijardieriaus norai išpildyti ne visi. Nors R.Abramovičius toje pačioje Niujorko gatvėje yra įsigijęs keturis namus, tačiau komisija leido sujungti tris jų. Ketvirtasis liks atskiras namas.

Primename, kad už keturis vienas šalia kito stovinčius namus R.Abramovičius sumokėjo 96 mln. JAV dolerių. Naujosios vilos plotas viršys 1,6 tūkst. kv. m, rašo rbc.ru.

Kad nesugadintų rajono istorinės architektūros vaizdo, iš gatvės vila atrodys kaip trys atskiri namai. Galinius namų fasadus vienys stiklo ir metalo konstrukcijos.

Apie tai, kad rusų oligarchas Niujorke superka vilas turėdamas tikslą jas sujungti į vieną, žiniasklaida pranešė 2015 metais.

Visos keturios vilos East 75th gatvėje rusui kainavo 96 mln. JAV dolerių.

Su šiais NT objektais dirba architektas Stephenas Wangas ir šveicarų architektai „Herzog & de Meuron“. S.Wangas žada, kad naujoji R.Abramovičiaus pilis gatvei suteiks vientisesnio vaizdo.

Jei rusui būtų leista sujungti visus keturis namus, tai būtų buvęs didžiausias namas, koks kada nors stovėjo Niujorke. Kalbama, kad jei pardavėjai būtų žinoję R.Abramovičiaus ketinimus supirkti visą namų bloką, jie būtų pakėlę kainas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.