Daugėja perkančiųjų butus ne plikomis sienomis

Keičiasi lietuvių požiūris į būsto įsigijimą su visa apdaila – ateityje tokių butų bus parduodama vis daugiau. Tuo įsitikinę nekilnojamojo turto (NT) ekspertai.

 Taip virtualioje realybėje atrodo butai su visa apdaila "Eikos" projekte Pilaitėje.
 Taip virtualioje realybėje atrodo butai su visa apdaila "Eikos" projekte Pilaitėje.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 22, 2017, 12:23 PM, atnaujinta Nov 23, 2017, 2:58 PM

Jų teigimu, įsigyjant būstą Lietuvoje, vis labiau skaičiuojamos ne tik finansinės išlaidos, bet ir sugaištas laikas: pirkėjai įvertina, ar pačiam atlikti apdailą, ar pirkti jau įrengtą butą?

Atsižvelgdama į besikeičiančius vartotojo poreikius, šiuo metu NT plėtros įmonė „Eika“ sostinės Pilaitės mikrorajone stato namą, kuriame visi 64 butai parduodami tik su visa apdaila. Tai reiškia, kad pirkėjai įsigis butą su įrengtomis sienomis, lubomis, grindimis, taip pat su sumontuotais šviestuvais, jungikliais, vonios ir tualeto įranga, o naujakuriams pageidaujant bus galima įrengti ir virtuvę su baldais bei buitine technika.

Kiekvienas pirkėjas galės pasirinkti iš trijų skirtingų visos apdailos lygių, kur kiekviename jų siūlomi keli grindų, sienų, plytelių, virtuvės baldų pasirinkimai. Tad teoriškai galimi net 240 skirtingų interjero sprendimų.

Kol namas statomas, tinkamiausią apdailos derinį klientui išsirinkti padės virtualios realybės įranga, kuri leidžia ne tik pamatyti, kaip atrodys butas su konkrečiais, realybėje naudojamais, virtuvės baldais ar pasirinktomis plytelėmis, bet ir „pasivaikščioti“ po butą, pajuntant jo išplanavimo ypatumus bei erdvę.

Jau apžiūros metu klientas tiksliai žinos ne tik savąjį medžiagų pasirinkimą, tačiau ir pasirinkto derinio kainą. Pastaroji svyruos nuo 199 iki 359 eurų už kvadratinį metrą. Apdailai bus suteikiama dvejų metų garantija.

„Daliai klientų įsigyti butus su visa apdaila finansiškai patraukliau, nes tokiam butui įsigyti reikia mažiau santaupų – buto įrengimo kaina dengiama būsto paskola. Tai ypač aktualu ekonominės klasės būsto pirkėjams“, – sakė „Eika“ plėtros direktorius M.Žibūda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.