Sudomins ir lietuvius – italai 200 namų parduoda po eurą

Tiems, kurie svajojo apsigyventi kuriame Italijos kaimelyje, pasitaikė puiki proga.

 Kalnuotame regione įsikūręs miestukas naujakuriams siūlo rinktis iš 200 apleistų akmeninių namų.<br> comune.ollolai.nu.it nuotr.
 Kalnuotame regione įsikūręs miestukas naujakuriams siūlo rinktis iš 200 apleistų akmeninių namų.<br> comune.ollolai.nu.it nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 30, 2018, 8:26 PM, atnaujinta Jan 30, 2018, 8:27 PM

Sardinijos Ololajo vietovėje namai pardavinėjami vos už vieną eurą.

Kalnuotame regione įsikūręs miestukas naujakuriams siūlo rinktis iš 200 apleistų akmeninių namų, rašo cnn.com.

Jau suskubote kraustytis į Italiją? Turėkite omenyje, kad naujakuriams iškelta sąlyga – per trejus metus įsigytą būstą atnaujinti. O tai kainuoja apie 20 tūkst. eurų. Miesto vadovas tikisi, kad taip pakils ir vietos ekonomika – juk statybos ir remonto darbus kažkas turės atlikti.

Mintis už vieną eurą parduoti apleistus pastatus Ololajo valdžiai kilo tikintis taip atgaivinti bendruomenę, kad vietovė netaptų vaiduokliu. Per pastarąjį pusę amžiaus Ololajo gyventojų skaičius smuko nuo 2,2 tūkst. iki 1,3 tūkstančio. Per metus čia gimsta vos keli naujagimiai.

„Mūsų stiprybė – didžiavimasis senove. Visuomet buvome ištvermingi žmonės, todėl neleisime mūsų miesteliui pražūti“, – sakė miestelio meras Efisio Arbau.

Dėl to jis paragino iš Ololajaus išsikėlusius namų savininkus perleisti nekilnojamąjį turtą merijai.

„Tai – vaizdingi seni pastatai, pastatyti iš Sardinijai būdingos pilkos uolienos“, – kalbėjo E.Abrau.

Nepaisant prastos būklės, merui jau pavyko parduoti tris namus, o besidominčiųjų būstais Sardinijos saloje – kone šimtas. Tarp jų – ir iš tolimosios Australijos bei Rusijos.

Į pensiją išėjęs Vito Casula buvo pirmasis, už mažiau nei kainuoja puodelis kapučino nusipirkęs dviejų aukštų namą. Jį atnaujino naudodamas aplinkai draugiškas medžiagas, tačiau išlaikė originalią puošybą.

„Gyvename netoliese, todėl į Ololajų atvykstame gana dažnai. Skelbimą apie parduodamus namus laikraštyje pamatė mano žmona. Šis tylus miestukas įšalęs laike. Dėl to čia ramu ir sveika gyventi, – kalbėjo V.Casula. – Šviežias oras, jokio smogo, puikūs vaizdai turi gydantį poveikį. Nugara ir kaulai man daugiau nebeskauda. O vietos gyventojai visuomet draugiški. Jie niekada neleidžia man pačiam susimokėti bare ir dažnai musu su žmona kviečia pietų ar vakarienės“.

Į Ololajų vis atvyksta tylaus ir saulėto poilsio ieškančių turistų, o jūrą iš čia galima pasiekti vos per valandą.

Ololajus – autentiškiausia Sardinijos dalis. Čia tebegyvuoja tradicinį avių sūrį „Casu Fiore Sardo“, kuriuo nuo seno garsėja šis regionas, gaminantys amatininkai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.