Iš degėsių iškilo turgavietė

Vietoj prieš dvejus metus sudegusio turgaus naują prekyvietę Ukmergės gatvėje atidarę šeimininkai žada, kad ji dirbs kiekvieną dieną nuo ryto iki vakaro.

V.Ščiavinsko nuotr.
V.Ščiavinsko nuotr.
Viduje vyrauja XIX amžiaus eklektika ir Pietų Ispanijai būdinga klasikos oazė.
Viduje vyrauja XIX amžiaus eklektika ir Pietų Ispanijai būdinga klasikos oazė.
Tikimasi, kad Ukmergės gatvėje duris atvėrusiame Benedikto turguje apsipirks priemiesčių gyventojai.
Tikimasi, kad Ukmergės gatvėje duris atvėrusiame Benedikto turguje apsipirks priemiesčių gyventojai.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 6, 2018, 9:31 AM

XIX amžiaus eklektika ir Pietų Ispanijai būdinga klasikos oazė su ne tik šiai šaliai būdinga spalvų ir raštų architektūra, bet ir kvapais, šurmuliu bei nuotaika.

Taip Ukmergės gatvėje vakar duris atvėrusio Benedikto turgaus interjero dizainą apibūdino jo projekto vadovė, bendrovės „Incanto Solutions“ architektė Justė Melninkienė.

Benedikto turgus iš kitų prekyviečių išsiskirs ne tiktai ilgesniu darbo laiku, elegantiškais Pietų Europos architektūros sprendimais, bet ir Lietuvoje dar neįprasta vakarietiška koncepcija – čia bus galima užsukti ne tik įsigyti šviežių produktų, bet ir užkąsti ar tiesiog smagiai praleisti laiko.

Paklausta, į kokias pajamas gaunančius pirkėjus orientuosis prekeiviai, Benedikto turgaus direktorė Jolita Krickė pirmiausia minėjo jaunas šeimas. Taip pat tikimasi, kad Benedikto turguje apsipirks priemiesčių gyventojai.

Benedikto turgus pirmenybę ketina teikti Lietuvos ūkiuose išaugintiems šviežiems maisto produktams.

Išimtis bus daroma iš užsienio atgabenamiems gurmaniškiems produktams, kurių Lietuvoje nėra. Pavyzdžiui, čia įsikūrusi graikiško aliejaus, arbatos ir prieskonių prekyvietė, kitos gurmaniškų produktų parduotuvėlės.

J.Krickė tikino, kad pardavėjus atrinko labai griežtai, daugiausia tai atsakingai į savo veiklą žiūrinčių ūkininkų, mažų kepyklėlių ar mėsinių produkcija. Keli prekeiviai liko iš senojo, anksčiau čia veikusio ūkininkų turgaus.

Benedikto turgaus vadovė pabrėžė ir naujos prekyvietės darbuotojų sąžiningumą ir skaidrumą. Kainos bus aiškiai rašomos, visose prekybos vietose galima atsiskaityti banko kortelėmis.

Iš viso Benedikto turguje savo produkciją siūlys 50 prekybininkų, skirtingų kategorijų prekės bus parduodamos joms pritaikytose zonose. Į prekybos erdvę atėjusius pirkėjus pasitiks kvapais viliojanti konditerijos ir kepyklėlių zona, šalia – daržovės ir vaisiai, kiek atokiau – mėsos ir žuvies sektoriai, kuriuos pirkėjai lengvai atpažins iš skirtingų spalvų: žuvys bus parduodamos mėlynoje zonoje, daržovės – žalioje, o mėsa – tamsiai raudonoje zonoje.

Paklausta, kodėl prekyvietei parinko Benedikto vardą, J.Krickė pasakojo, kad buvo keli pavadinimo variantai. Benediktą pasirinko dėl to, kad šis vienuolis yra žemdirbių globėjas.

Turguje suformuota aikštė, kurioje dieną įsikurs prekybininkai su laikinomis prekyvietėmis, vakare čia bus laisvalaikio zona, kurioje vyks koncertai, degustacijos, mokymai, teminių dienų renginiai.

Norintiems užkąsti skirtas erdvus balkonas, įrengtas virš prekybos erdvių.

1,5 tūkst. kvadratinių metrų Benedikto turgus iškilo per 9 mėnesius – į prekyvietę investuota 3,7 milijono eurų. („Sostinė“)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.