Žydrajame Krante vilų prisipirkusiam oligarchui svyla padai

Prancūzijos Žydrajame Krante stovi dvaras, kuris gali priklausyti oligarchui Borisui Rotenbergui, senam Rusijos prezidento Vladimiro Putino bičiuliui.

 Rusijos prezidentas V.Putinas (kairėje) ir oligarchas B.Rotenbergas.<br> Vidapress.com nuotr.
 Rusijos prezidentas V.Putinas (kairėje) ir oligarchas B.Rotenbergas.<br> Vidapress.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-02-23 10:02, atnaujinta 2018-02-23 14:30

Trys vilos, žemės sklypas, arklidžių kompleksas gali kainuoti kelis milijonus eurų. Šį turtą aptiko bendradarbiavę „Le Monde“ ir „Novaja gazeta“ žurnalistai bei Korupcijos ir organizuoto nusikalstamumo tyrimų centro atstovai.

Jei bus įrodyta, kad viso minėto turto savininkas iš tiesų B.Rotenbergas, kuris šį prabangų nekilnojamąjį turtą nuomoja iš savo ofšorinių kompanijų, jam gali būti pareikšti kaltinimai mokesčių vengimu.

Anot „Novaja gazeta“, B.Rotenbergui gali priklausyti dvi 1,3 tūkst. kv. m ploto vilos ir 2,5 ha žemės netoli Nicos.

2008 m. prancūzų bankas „Societe Generale“ šį turtą buvo įvertinęs 2,5 mln. eurų. 2015 m. sklype pradėta statyti trečioji vila, kuri iki šiol vis dar nebaigta.

Kitoje Prancūzijos vietoje B.Rotenbergas su žmona turi „sodybą“ 17 ha sklype ir tūkstančio kv. m vasarnamį. Būtent taip – vasarnamiu – 2016 m. duotame interviu žurnalui „Tatler“ šį statinį pavadino B.Rotenbergo žmona Karina. Tąsyk žurnale išspausdintos ir šeimos nuotraukos, darytos jos monograma puoštame dvare.

Šio NT valdymo schema paini, o Rotenbergams artimas asmuo tvirtino, kad oligarchas vasarnamį nuomojasi. Pagal oficialius dokumentus, NT savininkas – ofšorinė kontroliuojančioji bendrovė. Kompanija „Tannor 2“ registruota Monake, kur informacijos apie savininkus negalima gauti.

Priminsime, kad visai neseniai, praėjusį lapkritį, dėl panašių aplinkybių Nicoje buvo sulaikytas senatorius Suleimanas Kerimovas. Jis kaltinamas mokesčių vengimu ir pinigų plovimu įsigyjant penkias vilas, rašo newsru.com. Prancūzijoje tokie nusikaltimai laikomi sunkiais. Už piktybinį mokesčių nemokėjimą galima sėsti į kalėjimą penkeriems metams ir gauti 250 tūkst. eurų baudą. Be viso to, reikia grąžinti ir nesumokėtus mokesčius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.