Rusai įsisiautėjo Londone – britai aiškinsis, kaip jie veikia NT rinkoje

Didžiosios Britanijos parlamente – kalbos apie tai, kiek šalyje nekilnojamojo turto (NT) už nešvarius pinigus gali būti prisipirkę oligarchai rusai.

Londoną jau vadina Londongradu.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Londoną jau vadina Londongradu.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 3, 2018, 3:07 PM

Britai iš esmės ėmėsi aiškintis, kaip jų NT rinkoje veikia rusų turtuoliai. Britai žada tikrinti įvykdytus sandorius, nes yra įsitikinę, jog būtent taip gali būti plaunami nešvarūs Rusijoje gauti pinigai, rašo naujienų agentūra „Reuters“.

Per klausymus britų parlamente minėti su korupcija kovojančio biuro „Transparency International“ surinkti duomenys. Pagal juos, D.Britanijoje už neaiškios kilmės pinigus yra įsigyta turto už 6,2 mlrd. JAV dolerių. Dalį šios sumos – 1,2 mlrd. JAV dolerių – rusai skyrė NT įsigyti.

Atliekant tyrimą buvo įvertinti oligarchų Londone supirkti butai ir namai. Į kokių konkrečių asmenų turtas kreiptas dėmesys, neskelbta.

„Reuters“ pažymėjo, kad rusų pinigų srautai ir jų aktyvumas perkant britų NT lėmė, jog Londoną imta vadinti Londongradu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.