Kaunas taiso padėtį – pamažu užsipildo problemine buvusi rinka

Sparčiai augant nedidelių biurų poreikiui, Kaune duris atvėrė šiuolaikiška ir patraukli bendradarbystės ir nedidelių biurų erdvė „Arka“. Tai jau trečiasis per itin trumpą laiką ir didžiausias Kaune „Happspace“ projektas, rinkai pasiūlęs dar 150-ies darbo vietų erdvę. Trečdalis jų jau išnuomota, tačiau projekto vystytojai įsitikinę: likusių nebeliks taip pat greitai, kaip ir pirmųjų dviejų projektų erdvių.

 „Arkoje“ įkurta 150 darbo vietų.<br> A.Kačerausko nuotr.
 „Arkoje“ įkurta 150 darbo vietų.<br> A.Kačerausko nuotr.
 „Arkoje“ įkurta 150 darbo vietų.<br> A.Kačerausko nuotr.
 „Arkoje“ įkurta 150 darbo vietų.<br> A.Kačerausko nuotr.
 „Arkoje“ įkurta 150 darbo vietų.<br> A.Kačerausko nuotr.
 „Arkoje“ įkurta 150 darbo vietų.<br> A.Kačerausko nuotr.
 „Arkoje“ įkurta 150 darbo vietų.<br> A.Kačerausko nuotr.
 „Arkoje“ įkurta 150 darbo vietų.<br> A.Kačerausko nuotr.
 „Arkoje“ įkurta 150 darbo vietų.<br> A.Kačerausko nuotr.
 „Arkoje“ įkurta 150 darbo vietų.<br> A.Kačerausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Apr 17, 2018, 1:43 PM

„Arka“ – pirmasis ir vienintelis laikinojoje sostinėje įkurtas aukščiausios energinio naudingumo klasės A+ verslo centras.

Patalpas, kuriose ką tik duris atvėrė „Arka“, „Happspace“ gavo šių metų pradžioje – vasarį. Pirmieji darbuotojai čia įsikūrė dar prieš oficialų modernios erdvės atidarymą – pirmosiomis balandžio mėnesio dienomis.

Kaune biurų poreikis auga itin sparčiai. Čia vienam laikinosios sostinės gyventojui tenka vos pusė kvadratinio metro tokių biurų ploto. Tuo metu kituose Baltijos šalių miestuose tokio ploto vienam gyventojui tenka nuo vieno iki pusantro kvadratinio metro.

„Tokių erdvių paklausa Kaune vis dar viršija pasiūlą. Ši tendencija yra akivaizdi ir dėl dar vienos priežasties. Kaune kuriasi vis daugiau tarptautinių kompanijų, kurioms tokie biurai yra būtinybė“, – kalbėjo „Happspace“ vadovė Asta Barišauskaitė.

Ji taip pat pridūrė, kad pastaruoju metu daugeliui darbuotojų itin aktuali bendradarbystės idėja. Bendradarbystės poreikis dėl šios idėjos populiarėjimo taip pat auga. Anot pašnekovės, pastaruoju metu pastebima tendencija – žmonių supratimo, kas yra šiuolaikiška ir patogi darbo erdvė, kitimas.

„Žmonės ieško modernaus biuro, kuriame galėtų ne tik dirbti kasdienius darbus, bet ir sutikti bendraminčių. Gyvenimo būdo pasikeitimai lemia ir įsipareigojimų darbdaviui pasikeitimus. Pastebime, kad visame pasaulyje, o taip pat ir Lietuvoje daugėja laisvai samdomų darbuotojų, kurie jokiais santykiais nesusisaisto su darbdaviu. Tokiems darbuotojams mūsų siūlomos erdvės – vienas optimaliausių sprendimų“, – pasakojo „Happspace“ savininkas Algirdas Pukis.

Anot jo, šiandien versle vienas svarbiausių dalykų – darbo našumas, todėl ir laisvai samdomi darbuotojai, ir darbdaviai šiam aspektui skiria daug dėmesio.

„Modernūs verslo centrai būtent į tai ir orientuojasi. Tai atsispindi kiekvienoje tokio pastato detalėje. Nuo dušų dviračiu į darbą atvykusiems iki vėdinimo sistemos su oro drėkintuvais, modernia patekimo į erdves kontrole, reikalavimus atitinkančiu kokybišku apšvietimu. Tai išties leidžia koncentruotis tik į darbą, negalvojant apie jokias problemas aplink. Pasinaudodami šia infrastrutūra kuriame dar ir bendruomenę, kurioje galima megzti ryšius, kurti bendrus projektus ar tiesiog ramiai išgerti kavos bei aptarti šių dienų naujienas“, – pasakojo „Happspace“ savininkas A.Pukis.

„Arkos“ interjerą kūrė architektų biuras „G.Natkevičiaus ir partneriai“ bei interjero dizaineris Tomas Paninas.

Didžiausias dėmesys skirtas poilsio ir virtuvės erdvei, kuri įsilieja į darbo zoną. Kuriant bendradarbystės erdvę, buvo naudota natūrali mediena, kurios kvapas labai juntamas, yra ir daug gyvų augalų. Interjero akcentas – tvarkinga, švari, ergonomiška darbo vieta, kuri neblaško dėmesio, netrukdo darbui, į kurią darbuotojas visuomet gali įnešti ir savo spalvų.

Paprašytas atskleisti, ar turi planų Kaune vystyti dar daugiau panašių objektų, A.Pukis paaiškino, kad šiuo metu įmonė koncentruojasi į jau veikiančių verslo centrų tobulinimą, bendruomenės stiprinimą, įvairių aplikacijų kūrimą. Plėtros planų įmonė turi, tačiau juos, kaip pats tikino, nebūtinai sieja su Kaunu ar net Lietuva.

Į pirmąjį „Happspace“ tinklo biurą „Fontanas“, kuris atidarytas 2017-ųjų pradžioje, vystytojai investavo apie 384 tūkst. eurų. Čia įkurta per 100 darbo vietų. 2017-ųjų rudenį „Happspace“ naujam gyvenimui prikėlė prieš daugiau nei šimtą metų statytą pastatą Laisvės alėjoje. Erdvei suteiktas „Banko“ pavadinimas dėl pastate jo gyvavimo laikotarpiu veikusių bankų. Vystytojai į objektą investavo 720 tūkst. eurų. Trečiajame, „Arkoje“, įkurta 150 darbo vietų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.