Dėl mirusios dainininkės Ž. Friskės namų – griežtas teismo sprendimas

Mirusios rusų dainininkės Žanos Friskės ir jos vyro Dmitrijaus Šepeliovo sodybą teismas nurodė parduoti, o gautus pinigus perduoti labdaros fondui „Rusfond“.

Ž.Friskė ir jos vyras D.Šepeliovas.<br> Sputnik/Scanpix nuotr.
Ž.Friskė ir jos vyras D.Šepeliovas.<br> Sputnik/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 20, 2018, 3:11 PM

Tokį sprendimą teko priimti dėl to, kad nuo vėžio mirusios dainininkės įpėdiniai iki šiol neatsiskaitė, kaip išleido 21 mln. rublių (beveik 279 tūkst. eurų), kuriuos Ž.Friskės gerbėjai surinko jos gydymui.

Parduodamas namas stovi elitinėje gyvenvietėje „Lužki-2“. Ši vieta laikoma vienu prestižiškiausiu Pamaskvės rajonų. Namo plotas – 394 kv. metrų, o statinys iškilęs 3730 kv. metrų ploto sklype, rašo newsru.com.

Ž.Friskė ir D.Šepeliovas įsigijo betoninę dėžutę, o po to televizijos laidų vedėjas ėmė pats įrenginėti jos vidų. Remontas nebaigtas iki šiol, kieme tebestovi betono maišyklė.

Advokatas Aleksandras Karabanovas aiškino, kad pirmiausia ekspertai nustatys namo vertę, o tuomet teismo areštuotą turtą pateiks aukcionui. Kaip ir įprasta aukcionuose, čia laimės tas, kuris pasiūlys aukščiausią kainą.

Jei gautų pinigų nepakaks „Rusfond“ skolai padengti, gali būti, jog bus parduotas Ž.Friskės ir D.Šepeliovo butas Maskvoje.

Vis dėlto nekilnojamojo turto specialistai įsitikinę, kad tokiame gerame rajone stovintis namas, kurio vertė – apie 30 mln. rublių (398,4 tūkst. eurų), neabejotinai ras naują šeimininką. Tačiau 30 mln. rublių – gerokai mažiau, nei už kotedžą ir sklypą sumokėjo dabartiniai jų savininkai. Žiniasklaidos turimais duomenimis, vien už namą jie sumokėjo 2 mln. rublių (26,5 tūkst. eurų), o už sklypą atseikėjo dar 36 mln. rublių (478,1 tūkst. eurų). Daug atsiėjo ir vidaus apdaila. Tačiau dėl krizės bus labai sunku susigrąžinti visą išleistą sumą.

Šeimai atstovaujantys teisininkai jau užprotestavo sprendimą parduoti namą „Lužki-2“ gyvenvietėje, nes šis nekilnojamasis turtas priklauso Ž.Friskės vaikui. Pagal teisės aktus negalima atimti būsto iš nepilnamečio. Daugiausia, kas įmanoma – parduoti dalį namo, o ne visą jį.

Teisiniai ginčai tarp „Rusfond“ ir dainininkės įpėdinių tęsiasi ne vieneri metai. Fondas tikina, kad į dainininkės sąskaitą pervedė 25,01 mln. rublių (332 tūkst. eurų), o ataskaitoje apie išlaidas kalbama tik apie 4,12 mln. rublių (54,7 tūkst. eurų). Dainininkės šeima pretenzijas atmeta. „Rusfond“ tvirtina, kad dainininkės giminės atsisakė pateikti patvirtinimą, kad suaukotos lėšos buvo panaudotos medicinos paslaugoms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.