Iš valstybės įstaigos – gera žinia prezidentei dėl būsimo namo

Šalies vadovė Dalia Grybauskaitė ruošiasi statyboms – Vilniaus rajono savivaldybės administracija išdavė leidimą jai priklausančiame sklype statyti naują statinį.

 Būstą D.Grybauskaitei projektavo architektas Algimantas Mačiulis su studija „Metro architektūra“.<br> Lrytas.lt fotomontažas
 Būstą D.Grybauskaitei projektavo architektas Algimantas Mačiulis su studija „Metro architektūra“.<br> Lrytas.lt fotomontažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 24, 2018, 9:02 AM

Apie tai, kad Vilniaus rajone, Bajoruose, Žemuogių g., prezidentei priklausančiame 15 a sklype leidžiamos statybos, skelbia informacinė sistema „Infostatyba“.

Vakar, balandžio 23-ąją, toje pačioje „Infostatyboje“ yra ir užregistruotas pranešimas apie statybos pradžią, rangovo ir pagrindinių statybos sričių vadovų pasamdymą ar paskyrimą.

Būstą D.Grybauskaitei projektavo architektas Algimantas Mačiulis su studija „Metro architektūra“.

A.Mačiulis yra pasakojęs, jog svarbiausias klientės reikalavimas buvo sukurti tokį namą, kuriame būtų išlaikytas privatumas.

Vis dėlto su prezidentės sklypu taip pat ribosis dar trys sklypai.

Kaip anksčiau rašė lrytas.lt, į sklypą bus patenkama iš Žemuogių gatvės. Taip pat numatomi teritorijos vartai. Sklypas bus aptvertas tvora.

Prezidentė gyvens vieno aukšto pastate vienašlaičiais stogais. Į būstą ji įeis iš šiaurinės pusės. Pastato patalpos orientuojamos į pietus, į mišką. Name bus miegamasis, svečių kambarys, sporto, darbo ir kiti kambariai.

Numatytas ir garažas automobiliui, terasa.

Bendras namo plotas – beveik 320 kv. metrų.

Namo klasė bus A+, o ateityje neatmetama galimybė pastatyti ir saulės kolektorius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.