Druskininkų savivaldybė savo lėšomis imsis Kultūros centro statybų

Lietuvos ir Druskininkų kultūriniam gyvenimui itin reikšmingo objekto – Druskininkų kultūros centro – projektavimo darbai baigti. Praėjusią savaitę gavus teigiamą techninio projekto ekspertizės išvadą, teisės aktų nustatyta tvarka Druskininkų savivaldybės administracijos direktorė Vilma Jurgelevičienė patvirtino techninį projektą. Tai reiškia, kad techninis projektas atitinka visus reikalavimus. Šiuo metu yra rengiamasi skelbti tarptautinį rangos darbų konkursą.

 Jau baigti 2017-ųjų sausį pradėti Druskininkų kultūros centro projektavimo darbai.<br> Vizualizacija
 Jau baigti 2017-ųjų sausį pradėti Druskininkų kultūros centro projektavimo darbai.<br> Vizualizacija
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-05-02 10:19

Druskininkų kultūros centro projektavimo darbai pradėti 2017 metų sausį. Tuomet Druskininkų savivaldybės vadovai akcentavo, kad rengiant projektą bus siekiama maksimalios kokybės ir geriausių rezultatų, nes Druskininkai nuosekliai siekia kultūrinį turizmą intensyviai vystyti tarptautiniu lygiu, o tam būtina sukurti daugiafunkcinę, modernią, tarptautiniams renginiams pritaikytą erdvę.

Rengiant Druskininkų Kultūros centro techninį projektą buvo organizuojami reguliarūs pasitarimai bei nuolat konsultuojamasi su patirtį panašių pasaulinio lygio objektų statybose ir įrengime turinčiais tarptautiniais ekspertais. Druskininkų savivaldybės meras Ričardas Malinauskas pabrėžė, kad rengiant techninį projektą pirmiausia buvo išanalizuoti Lietuvos ir užsienio pavyzdžiai, o visi sprendiniai – net ir patys smulkiausi – buvo detaliai derinami net keletą kartų. „Nuo techninio projekto parengimo priklauso tolimesnių darbų kokybė, objekto patrauklumas ir sėkmė, todėl derinome labai daug iš pirmo žvilgsnio galbūt nepastebimų, bet labai reikšmingų sprendinių“, – sakė R. Malinauskas.

Druskininkų savivaldybė planuoja dar šiais metais savo lėšomis pradėti šio reikšmingo objekto statybas. Projekto reikšmė buvo pristatyta vyriausybės atstovams, LR Seimo Kultūros komiteto nariams. „Norime Druskininkuose organizuoti aukščiausius standartus atitinkančius renginius, priimti geriausius šalies ir užsienio atlikėjus. Turime patirtį masinių renginių organizavime, kurorto infrastruktūra pritaikyta dideliems žmonių srautams. Modernus kultūros centras padėtų stiprinti ir Druskininkų, ir Lietuvos kultūrinį įvaizdį“, – pažymėjo meras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.