Alytus kuopiasi - griauna daugiabutį ir kiaulides

Alytaus rajono savivaldybė tvakosi: gavusi ES lėšų, ji griauna šeimininkų neturinčius pastatus.

Tvarkomos teritorijos, kuriose stovi be šeimininkų likę pastatai. <br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Tvarkomos teritorijos, kuriose stovi be šeimininkų likę pastatai. <br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-05-04 16:03

Projekto metu griaunami urbanizuotose teritorijose valstybinėje žemėje esantys nebaigtos statybos daugiabutis namas Butrimonyse, fermų kompleksai Mergalaukio ir Skiturių kaimuose, kiaulidžių kompleksas Nemunaičio kaime ir 2 fermos Kedonių kaime.

Alytaus rajono savivaldybės mero Algirdo Vrubliausko teigimu, ES parama stipriai prisideda prie rajono įvaizdžio gerinimo: „Viltis sutvarkyti šiuos skaudulius atsirado tada, kai gavome nemažai lėšų iš ES. Šie objektai kenkia mūsų įvaizdžiui bei aplinkai ir jų rajone dar yra ne vienas“.

Pasibaigus apleistų statinių tvarkymo darbams Nemunaičio seniūnas Rimantas Avižienis tikisi, jog kaimo teritorija taps patrauklesnė ne tik vietiniams, bet ir svečiams: „Anksčiau čia buvo Nemunaičio kiaulių kompleksas, 8 fermos, grūdų sandėlis ir malūnas. Dabar likę tik griuvėsiai, tad norint sutvarkyti šią teritoriją pasinaudota ES parama“.

Projekto metu nugriovus statinius visame rajone bus sutvarkyta 3,6 ha ploto teritorija. Projekto vertė 101,7 tūkst. eurų, iš kurių ES fondų lėšos sudaro 86,5 tūkst. eurų, savivaldybės biudžeto lėšos – 15,2 tūkst. eurų. Projekto veiklų įgyvendinimą planuojama baigti iki 2018 m. rugsėjo 30 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.