Atkreipkite dėmesį į liftus naujame Vilniaus dangoraižyje – nustebsite

Šildomas įvažiavimas į požeminę automobilių aikštelę, greta dviračių saugyklos įrengti dušai, greitaeigiai liftai. Vilniuje įrengto #TOWER dangoraižio gyventojai patogumus jaučia kiekviename žingsnyje. „Ar žmogus atvyko į darbą #TOWER esančiame biurų komplekse, ar jis grįžo namo į apartamentų korpuse – jam sukuriame sąlygas palikti rūpesčius lauke už durų“, – teigia statybų bendrovės „Irec Baltic“ komercijos direktorius, kuris pasirūpino, kad #TOWER pastatas naujajame Vilniaus centre atitiktų aukščiausius tarptautinius standartus.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 17, 2018, 11:24 AM, atnaujinta May 17, 2018, 11:25 AM

„Buvome nuvykę į „Kone“ liftų gamyklą Suomijoje ir stebėjome, kaip vyksta darbas – surenkamos kabinos, konstruojami varikliai, testuojami lynai. Visi gamybos darbai vyksta Skandinavijoje, laikantis aukščiausių standartų. „Kone“ užtikrina puikią kokybę ir ilgaamžiškumą“, – teigia S. Kulvietis. Jis pabrėžia, kad greitaeigiai liftai #TOWER pastate juda maždaug 3 metrų per sekundę greičiu, kai įprastai liftai Lietuvos daugiabučiuose kyla ir leidžiasi maždaug tris kartus lėčiau.

S. Kulvietis atkreipia dėmesį, kad D ir E korpusuose įrengta po du liftus – keleivinis ir gaisrinis, F korpuse įrengti trys liftai – du keleiviniai ir vienas gaisrinis. Keleiviniu ir gaisriniu liftais gyventojai gali naudotis kasdien. Kilus gaisrui liftai leidžiasi ir sustoja -1 aukšte, o jeigu gaisras požeminėje saugykloje, liftai leidžiasi ir sustoja 1 aukšte.

Nusileidus po žeme atsiveria automobilių saugyklų erdvės. Lygios betoninės grindys, kurios neslysta, nes danga specialiai pašiurkštinta – manevruoti lengva ir saugu. Nuvažiavimas į požeminę saugyklą yra šildomas automatiškai, todėl žiemą nebus apledėjęs. Apšvietimas saugyklose veikia nuo judesio, automatiškai veikia CO priverstinio šalinimo sistema, visiškai įgyvendinti kiti išmanūs gaisrinės saugos sprendimai.

Automobilių saugykloje įrengtos 5 įkrovimo vietos elektromobiliams bei 7 įkrovimo vietos elektriniams dviračiams. Taip pat yra patogi dviračių saugykla su rūbinės patalpomis ir dušais, kad po pasivažinėjimo dviračiu sušilę #TOWER gyventojai ar svečiai galėtų nusiprausti prakaitą ir persirengti.

Pasak S. Kulviečio, kurdami #TOWER, projekto autoriai mąstė apie aktyvaus ir energingo žmogaus poreikius – norėjo suteikti kuo daugiau laisvės ir patogumo. Tai šiandien galima pajausti ir kylant liftu į 29-ąjį #TOWER aukštą – stebėti vakarėjančio miesto panoramos, ir nusileidus iš apartamentų žemyn – pabėgioti ryte prie ramiai tekančios Neries.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.