Sodai jau virsta gyvenvietėmis, bet dar yra sklypų po kelis šimtus eurų

Nekilnojamojo turto brokeriai pastebi, kad vis daugiau kraštiečių nori turėti savo gamtos kampelį – sodą ar sodybą netoli miesto. Pasirinkimo Kėdainių mieste ir rajone išties nestinga – galima rasti ko tik širdis geidžia – nuo tuščio žemės sklypelio iki prašmatnios sodo valdos.

 Kėdainių rajone sodai jau tampa ištisomis gyvenvietėmis.<br> D.Kuprijanovo nuotr.
 Kėdainių rajone sodai jau tampa ištisomis gyvenvietėmis.<br> D.Kuprijanovo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dimitrijus Kuprijanovas, rinkosaikste.lt

May 23, 2018, 10:32 AM, atnaujinta May 23, 2018, 10:50 AM

Nuo kelių šimtų

Paanalizavus parduodamų sodų skelbimus tampa aišku, kad norinčiam turėti savo sodą pilnos kišenės pinigų tikrai nereikia. Štai Kėdainių rajone sodą galima įsigyti net ir už kelis šimtus eurų. Be abejo, tai bus tik tuščias sklypas, kuris reikalaus daugybės jūsų darbo, norint jį paversti tikru sodu. Po kelis šimtus eurų vadinamų „tuščių“ ir apleistų sodų galima įsigyti Vasariškių, Daumantų, Akademijos soduose. Tuo metu tokie patys „pliki“ sodai Pašiliuose ar Justinavoje yra net kelis kartus brangesni – ten tuščio sklypo be tūkstančio ar dviejų tūkstančių eurų net nesidairyk.

Diena ir naktis

Sodai taip pat skirstomi į miesto seniūnijoje esančius sklypus ir rajonui priklausančius. Štai Pašiliai ir Vasariškės priklauso ne miesto seniūnijai, o Daumantų ir Justinavos sodai – miesto. Tačiau pasak nekilnojamojo turto agentų, tai didelės įtakos neturi. Ir apskritai, šiais laikais atstumas – ne kliūtis. Iki tolimiausio sodo Kėdainių rajone tėra tik 10 kilometrų.

Virsta gyvenvietėmis

Pastebima, kad sodai jau virsta gyvenvietėmis. Visuose rajono soduose žmonės gyvena ištisus metus. Soduose statomi sodo namai, kuriuose galima gyventi žiemą. O žiemoms vis šylant, dažnas apsiriboja ir paprasto sodo namelio apšildymu ir pritaikymu gyventi šaltesniu sezonu. Gyvenamąjį sodo namą sodų teritorijoje galima įsigyti nuo 10 tūkstančių eurų. Tai puiki galimybė jaunai šeimai turėti savo namus. Žinoma, dar reikės investicijų į namo atnaujinimą, apšildymą ir t.t. Tiesa, soduose yra ir tokių rezidencijų, kurių kainos gali siekti ir šimtatūkstantinę sumą.

Tapo populiarūs

Sodai tapo populiarūs, nes kuo toliau, tuo daugiau žmonių nori turėti savo širdžiai mielą kampelį. Vieni soduose mėgsta leisti savaitgalius, kitiems tai yra pats geriausias užsiėmimas po darbo. Vieni soduose augina tik žolytę, kurią reikia nupjauti kas keletą savaičių. Kiti – daržoves, vaisius. Dar kitiems sodas – nuolatinė gyvenamoji vieta. Skaičiuojama, kad kuo toliau, tuo daugiau žmonių kelsis į sodus, o šie virs gyvenvietėmis. Pasak nekilnojamojo turto ekspertų, šis procesas yra natūralus, normalus ir neišvengiamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.