Vietoj spynų ant tilto jaunavedžiai rado kitą simbolį – prasmingesnį

Nuo Kauno rajone esančio Arlaviškių pažintinio tako įrengimo jau praėjo aštuoneri metai, medinė jo dalis sparčiai dėvisi. Todėl vis ieškoma būdų, kaip atnaujinti taką. Vienas jų – labai netikėtas.

2016 metais Arlaviškių pažintinis takas buvo išrinktas gražiausiu Lietuvoje.
2016 metais Arlaviškių pažintinis takas buvo išrinktas gražiausiu Lietuvoje.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 11, 2018, 3:14 PM

Arlaviškių pažintinis takas, arba Kadagių slėnis, daugeliui labai gerai žinoma ir pamėgta pasivaikščiojimų vieta. 2016 metais takas buvo išrinktas gražiausiu Lietuvoje.

Neretai šią įspūdingą gamtinę teritoriją pasirenka jaunavedžiai norėdami duoti įžadus ypatingoje aplinkoje arba tiesiog nusifotografuoti kadagių fone.

Tačiau taką jau reikėtų atnaujinti. Tam reikalinga milžiniška suma. Todėl ir viena pakeista lenta pagerina situaciją. O lenta prie lentos, kaip tame posakyje apie akmenis pratašančius lašus, duoda apčiuopiamų rezultatų.

Vaikštant taku galima pastebėti ant grindinio pažymėtų lentų: vardai, įmonių pavadinimai ir kitokie užrašai išnyra po kojomis. Taip žmonės padeda atnaujinti taką.

Kadagių slėnio take jau galima rasti ir užrašų „užsienio“ kalba – prie tako atkūrimo prisideda ir žemaičiai, kurie įsigijo vardinę lentą norėdami įamžinti svarbų savo gyvenimo faktą.

Abipusė nauda – jiems simboliška dovana, o Kadagių slėnio takui – labai reikalinga dovana.

Jaunavedžiai ne tik originaliai įsiamžina įsigydami lentą Kadagių slėnio take, bet ir prisideda prie jo atkūrimo – susidėvėjusi tako dangos lenta pakeičiama nauja.

Vardinę lentą įsigyti galima vos už 5 eurus Kauno marių regioninio parko direkcijoje. Tai vienas būdų, kaip prisidėti prie tako atnaujinimo ir įamžinti asmeninę reikšmingą datą.

Gera alternatyva jaunavedžiams – įsigyk lentą vietoj spynos ir visiems bus naudos. (LS)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.