Miestiečius kamuoja mįslė: kas gyvena šioje gatvėje, kad ją skubiai remontuoja?

Vilniečiai spėliojo: kas gyvena siauroje ir neilgoje miesto centro gatvelėje ant Tauro kalno, kad ji paskubomis remontuojama, kai tuo metu kelininkų vis nesulaukia daug svarbesnės gatvės?

Savivaldybės atstovai aiškino, kad Suvalkų gatvės grindinys buvo nesaugus.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Savivaldybės atstovai aiškino, kad Suvalkų gatvės grindinys buvo nesaugus.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 11, 2018, 11:48 AM

Suvalkų gatvėje perklojamos trinkelės, tuo metu šalia esančioje J.Basanavičiaus gatvėje šiemet jokie darbai nenumatyti, o senoje Totorių gatvėje klojamos ne plytelės – liejamas asfaltas.

Skirtumas tarp šių gatvių didelis. Suvalkų gatve nevažiuoja miesto transportas, o į J.Basanavičiaus gatvę jau sunkiai pakyla autobusai ir troleibusai. Neseniai kai čia sprogus troleibuso padangai nukentėjo 6 keleiviai.

Tačiau savivaldybei tai nė motais. Nors ji skelbė, kad pirmiausia remontuoja tas gatves, kuriomis važiuoja miesto transportas, paklaustas, kodėl šiemet nebus remontuojamas J.Basanavičiaus gatvės grindinys, savivaldybės Eksploatacijos skyriaus vedėjas Raimondas Jacunskas žadėjo, kad darbai numatyti kitąmet.

Pasiūlė laukti kitų metų

R.Jacunskas sutiko – pirmiausia remontuojamos tos gatvės, kuriomis važiuoja daugiausia mašinų, kuriose gausu remontuotinų vietų, kurių atkarpoje daugiausia provėžų bei nelygumų.

Taip pat atsižvelgiama, ar remontas yra tęstinis ir ar gatvė reprezentacinė.

„Kitąmet planuojame kapitališkai suremontuoti J.Basanavičiaus gatvės atkarpą nuo Teatro iki Pylimo gatvės – pakeisti grindinį, kelio bortus ir pakloti naujus šaligatvius“, – apie ateinančių metų darbus pasakojo skyriaus vedėjas.

Dangos būklė itin prasta?

Anot jo, J.Basanavičiaus gatvė, kaip ir kitos, buvo tvarkoma ankstyvą pavasarį. Joje buvo tvarkomos po žiemos dėl drėgmės, teigiamos ir neigiamos temperatūrų kaitos, intensyvaus transporto eismo atsiradusios duobės.

Tačiau remonto sulaukė tik ta J.Basanavičiaus gatvės atkarpa, kurios danga yra asfalto, – duobėto grindinio kelininkai nelietė. R.Jacunskas neslėpė, kad J.Basanavičiaus gatvė nebuvo remontuojama kone du dešimtmečius.

Paklaustas, kodėl pirmiausia imamasi Suvalkų gatvės remonto, skyriaus vedėjas tikino, kad ji tvarkoma dėl itin prastos dangos, kuri esą kėlė daug nepatogumų vilniečiams, tapo nesaugi.

Pažadų taip ir neištesėjo

Praėjusiais metais savivaldybės Miesto ūkio ir transporto departamento direktorius Virginijus Pauža taip pat žadėjo, kad J.Basanavičiaus gatvės atkarpa nuo Pylimo iki Teatro gatvės bus remontuojama tiktai kitąmet – 2018-aisiais.

Jis aiškino, kad bus pakeistas grindinys, kelio kraštai, pakloti nauji šaligatviai.

Tačiau pažadų savivaldybė neištesėjo. Grindinys J.Basanavičiaus gatvėje ne kartą buvo perklojamas. Pasiteiravus, kodėl po kurio laiko jis vėl tampa duobėtas, V.Pauža aiškino, kad prieš du dešimtmečius neįrengus šiandieninių reikalavimų atitinkančių gatvės pagrindų ji tapo provėžota, atsirado duobių.

Be to, dangos būklę veikia ir intensyvus transporto srautas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.