„LitCon“ pasiūlymas Kauno stadiono rekonstrukcijos konkurse atmestas pagrįstai

Kauno miesto savivaldybė pagrįstai atmetė Vilniaus statybų bendrovės „LitCon“ ir jos partnerės pasiūlymą savivaldybės organizuotame S. Dariaus ir S. Girėno stadiono rekonstrukcijos darbų konkurse.  Lietuvos apeliacinis teismas ketvirtadienį atmetė „LitCon“ skundą ir paliko galioti Kauno apygardos teismo birželio pradžioje priimtą nutartį.

S. Dariaus ir S. Girėno sporto centras – seniausias Lietuvoje sporto ir kultūros renginiams skirtas statinys.<br>M.Patašiaus nuotr.
S. Dariaus ir S. Girėno sporto centras – seniausias Lietuvoje sporto ir kultūros renginiams skirtas statinys.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 31, 2018, 11:49 AM, atnaujinta Aug 31, 2018, 11:51 AM

„Konkurso objektas buvo perkamas pagal fiksuotus įkainius, kuriuos tiekėjai privalėjo nurodyti pagal techninėje dokumentacijoje nurodytus konkrečius darbus/medžiagas ir jų kiekius. Taigi nė vienas tiekėjas neturėjo teisės savo nuožiūra atsisakyti tam tikrų darbų/medžiagų ar juos priskirti prie kitų darbų/medžiagų grupių, kadangi tokio pobūdžio pasiūlymas taptų sunkiai palyginamas su kitų tiekėjų pasiūlymais dėl skirtingos darbų/medžiagų apimties“, – rašoma Apeliacinio teismo nutartyje.

Susiję straipsniai: Už netinkamą Kongresų rūmų rekonstrukcijos konkursą – 72 tūkst. eurų bauda (3) Teismas atmetė pretenzijas dėl Kauno stadiono rekonstrukcijos (81) Teisme „LitCon“ siekė, kad būtų panaikintas savivaldybės sprendimas atmesti jos ir partnerės bendrovės „Dzūkijos statyba“ pasiūlymą.

Birželio pradžioje pradėti Kauno S. Dariaus ir S. Girėno stadiono paruošiamieji rekonstrukcijos darbai – miesto savivaldybė oficialiai perdavė stadioną ir žemės sklypą konkursą laimėjusiai Turkijos bendrovei „Kayi Insaat Sanayi ve Ticaret“. Iš viso konkurse dalyvavo 8 tiekėjai.

Mažiausią kainą – 34,95 mln. eurų – siūlė Turkijos kompanija. Bendrovės „Versina“ ir „KRS“ darbus siūlė atlikti už 35,5 mln. eurų. „HSC Baltic“, „LitCon“ ir „Dzūkijos statyba“ nenurodomos vertės pasiūlymas atmestas, nes neatitiko reikalavimų. Planuojama, kad stadiono rekonstrukcijos darbai bus užbaigti per 20 mėnesių. Po rekonstrukcijos stadione esančių vietų skaičius nuo 9,5 tūkst. padidės iki 15 tūkst., o visos tribūnos bus uždengtos stogu. Stadionas turės modernią šildomą dangą ir atitiks aukščiausios 4-os UEFA kategorijos reikalavimus.

Kauno Žaliakalnio mikrorajone esantis S. Dariaus ir S. Girėno sporto centras yra seniausias Lietuvoje sporto ir kultūros renginiams skirtas statinys. 1921 metais Kauno savivaldybės išnuomotame Lietuvos fizinio lavinimo sąjungai žemės sklype buvo įrengta futbolo aikštė ir bėgimo takai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.