Dar vieną Lietuvos miestą džiugins šokantys fontanai

Radviliškio gyventojai šias Kalėdas galės švęsti centrinėje Aušros aikštėje. Naujai sušvitusioje miesto erdvėje įrengti ir šokantys fontanai.

Radviliškiečiai jau kviečiami švęsti aikštėje, nors ji bus atidaryta tik kitąmet.
Radviliškiečiai jau kviečiami švęsti aikštėje, nors ji bus atidaryta tik kitąmet.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 23, 2018, 3:45 PM

Pagal sutartį su rangovais darbai turėjo būti užbaigti iki kitų metų vidurvasario, tačiau aikštę pagal paskirtį galima naudoti jau dabar. Todėl per gražiausias metų šventes – Kalėdas radviliškiečiai bus sukviesti būtent čia.

Naujai įrengtam apšvietimui ir šokantiems fontanams Radviliškio valdžia pretenzijų neturėjo. Tiesa, meras Antanas Čepononis sakė, kad rangovai dar tobulins projektą – pataisys kelias smulkmenas, pabaigs įrengti įvažiavimus neįgaliesiems.

Todėl oficialus atidarymas nukeltas į kitus metus. Tikimasi, kad per žiemą išryškės visi galimi trūkumai ir jie bus ištaisyti.

Tačiau šiandien viskas veikia – fontanai šoka, suoleliai šviečia, medžiai pasodinti.

Aikštės ir jos prieigų konkursą laimėjo pagal jungtinę veiklos sutartį konkurse dalyvavusios įmonės PST ir „Šiaulių plentas“. 2016 m. balandį jos iš septynių konkurso dalyvių pateikė mažiausią kainą – 2,999 mln. eurų.

Aikštės sutvarkymas kainavo 1,1 mln. eurų. Už šiuos pinigus pakeista danga, įrengtas apšvietimas, poilsio vietos, šokantys fontanai. Pastarieji turėtų tapti traukos vieta, nes kiekvienas norintysis galės SMS žinute užsisakyti pageidaujamą muzikos kūrinį ir kartu išvysti šviesų ir iš 17 purkštukų trykštančių vandens srovių šou.

Už likusius pinigus atnaujintos aplinkinės Gedimino, S.Dariaus ir S.Girėno, Maironio gatvių atkarpos aikštės prieigose.

Šiuos darbus finansavo 1,9 mln. eurų skyrusi Lietuvos automobilių kelių direkcija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.