Paskelbta, kurioje Baltijos šalyje būstas brangiausias

Būsto kainos Baltijos šalyse didžiausios Estijoje, skelbia regiono nekilnojamojo turto (NT) rinkos apžvalgą pristatęs Estijos žemės departamentas, ją parengęs bendradarbiaudamas su Lietuvos registrų centru ir Latvijos žemės tarnyba.

2017 metais vidutinė vieno kvadratinio metro būsto kaina buvo Vilniuje – 1615 eurai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
2017 metais vidutinė vieno kvadratinio metro būsto kaina buvo Vilniuje – 1615 eurai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 29, 2018, 1:38 PM, atnaujinta Nov 29, 2018, 1:40 PM

„Baltijos valstybių NT rinkos tyrimų rezultatai rodo, jog Estijoje brangiausias daugumos kategorijų NT. Tai logiška, įvertinus tai, kad ir atlyginimai Estijoje yra didžiausi regione“, – sakė Estijos žemės departamento atstovas Johannes Noupuu (Johanas Nyupas).

2017 metais vidutinė vieno kvadratinio metro būsto kaina buvo didžiausia Taline (1752 eurai), po kurio sekė Vilnius (1615 eurai). Latvijoje būstas brangiausias ne sostinėje Rygoje (913 eurų už kvadratinį metrą), o Jūrmaloje (1100 eurų).

Vidutinė laisvų žemės sklypų gyvenamajai ar komercinei statybai kaina didžiausia buvo Estijoje, mažiausia gyvenamajai statybai – Latvijoje, komercinei – Lietuvoje.

Dirbama žemė brangiausia buvo Lietuvoje, pigiausia – Estijoje, o miškų teritorijos buvo brangiausios Estijoje ir pigiausios Latvijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.