Cirkas: Egidijus Dragūnas perstatys savo namą, o po to jį nugriaus?

Apie įkurtuves svajojęs Egidijus Dragūnas jau sulaukė smūgio – teismas nurodė nugriauti namą. Nors statybų leidimas panaikintas, atlikėją bandoma nubausti už tai, kad nepaisė jo reikalavimų.

Atlikėjo E.Dragūno namas jau baigiamas statyti, tad ar dar įmanoma pašalinti teismo nurodytus pažeidimus?<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Atlikėjo E.Dragūno namas jau baigiamas statyti, tad ar dar įmanoma pašalinti teismo nurodytus pažeidimus?<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Savaitgalį vyksiančiam koncertui besiruošiantis E.Dragūnas nepasirodė teisme.
Savaitgalį vyksiančiam koncertui besiruošiantis E.Dragūnas nepasirodė teisme.
Daugiau nuotraukų (2)

Lietuvos rytas

Nov 30, 2017, 6:41 PM, atnaujinta Nov 30, 2017, 6:43 PM

Grupės SEL lyderis E.Dragūnas prisipažino, kad statydamas namą Pavilnių regioninio parko teritorijoje nesilaikė projekte nurodytų reikalavimų ir yra pasiruošęs ištaisyti pažeidimus.

„Tik kokia prasmė ką nors keisti, jei statinį vis tiek reikės nugriauti“, – Vilniaus miesto apylinkės teisme svarstė dainininko advokatas Kęstutis Jokimas.

Nukrypo nuo projektų

Vilniaus miesto apylinkės teismas spalio 30-ąją panaikino dainininkui E.Dragūnui išduotą statybos leidimą ir įpareigojo jį per pusmetį nugriauti jau baigiamą statyti namą.

Tokį sprendimą priėmęs teismas pripažino: detalusis šio sklypo planas kirtosi su Saugomų teritorijų įstatyme numatytiems atstumams.

Nustatyta, kad namo tūris padidintas beveik 16 kartų.

Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos priežiūros inspekcijos (VTPSI) atstovas Ramūnas Šablauskas tvirtino, kad per didelis namas buvo numatytas jau Vilniaus miesto savivaldybės išduotame leidime bei projektuose, tačiau E.Dragūnas nukrypo ir nuo jų.

VTPSI kreipėsi į teismą, kad už šiuos pažeidimus E.Dragūnas būtų nubaustas.

Pastatė nelegalų priestatą

Inspekcija nustatė, kad Vilniuje, Šilo gatvėje, statomas projekte nenumatytas namo priestatas. Planų neatitinka ir pats pastatas: vietoj šlaitinio stogo dengiamas plokščias, neleistinai pakeistos ir pastato konstrukcijos.

Už tai gresia bauda nuo 1400 iki 3000 eurų.

Savaitgalį vyksiančiam koncertui besiruošiantis E.Dragūnas nesurado laiko dėl šių pažeidimų aiškintis teisme.

Į teismą atvykęs jo advokatas K.Jokimas įsitikinęs, kad viena po kitos šiuo metu nagrinėjamos bylos dėl atlikėjo namo – valstybės institucijų spaudimas.

Norėtų ištaisyti klaidas

Advokatas priminė, kad namą Šilo gatvėje E.Dragūnas statė turėdamas galiojantį statybos leidimą.

„Retos statybos vyksta visiškai tiksliai, pagal projektą. Nukrypimai vėliau būna taisomi įstatymų numatyta tvarka.

Kad buvo tam tikrų nuokrypių, pripažįsta ir E.Dragūnas, tačiau dar yra laiko ir priemonių juos ištaisyti“, – kalbėjo K.Jokimas.

Advokato teigimu, šie pažeidimai nesukėlė jokių neigiamų padarinių nei gamtai, nei saugomoms teritorijoms: „Nesakau, kad tai yra gera praktika, tačiau vykdant statybas taip atsitinka.“

Jis prašė teismo kaltę pripažįstančiam E.Dragūnui skirti kuo mažesnę baudą.

Apie galimybes pataisyti pažeidimus E.Dragūno atstovai yra taręsi ir su Vilniaus miesto savivaldybe, nes teismo sprendimas nugriauti jo namą dar nėra įsiteisėjęs.

Pažadai ištaisyti pažeidimus ir pakeisti jau baigiamo statyti pastato konstrukcijas nustebino VTPSI atstovą R.Šablauską: „Jei visi statytų kaip E.Dragūnas, nesilaikydami projektų, koks tuomet būtų miestas ir kokia apskritai tada būtų tvarka? Visi taip nestato.“

Pareigūnas teigė, kad net po kelių inspekcijos patikrinimų E.Dragūnas nepaisė įspėjimų ir nestabdė darbų.

Statybininkai jo sklype plušo ir vakar.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.