Butas už milijardą – rado „Gazprom“ vadovo slėptą pirkinį

Rusijos dujų monopolininkės „Gazprom“ vadovui Aleksejui Mileriui ketvirtadienį, sausio 31-ąją, sukako 57-eri. Pastaruosius 18 metų jis užima aukštas pareigas „Gazprom“. Tik vargu ar tą dieną A.Mileris buvo pakilios nuotaikos, mat gimtadienio proga sulaukė išsyk dviejų ne pačių maloniausių dovanų.

 A.Mileris.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 A.Mileris.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-02-01 11:06

Pirmiausia nugriaudėjo skandalas dėl pavogtų dujų, kuriame įsipainioję „Gazprom mežregiongaz“ darbuotojai. Vagystės žala vertinama 30 mlrd. rublių (398 mln. eurų).

Vėliau pasirodė informacija, kad A.Mileris turi butą, kurio rinkos vertė – milijardas rublių. Jei skaičiuotume šiandienos kursu, tai būtų 15 mln. JAV dolerių, o jei kursu iki 2015 m. įvykdytos rublio devalvacijos – 30 mln. JAV dolerių.

Valdžios rate iš karto pradėta kalbėti, kad V.Mileris gali netekti posto. Tačiau ekspertai svarsto, kad tai įmanoma tik tuo atveju, jei vyrui kiltų sveikatos problemų, nes „Gazprom“ šiais metais turi baigti įgyvendinti kelis stambius projektus.

Tyrimų projektu pristatomas leidinys „Baza“ paskelbė straipsnį apie A.Milerio carišką butą. „Baza“ pranešė, kad „Gazprom“ vadovo butas Sankt Peterburge yra 1396 kv. m ploto.

„Dar daugiau – tame pačiame aukšte yra ir dar du „Gazprom“ vadovui priklausantys butai: 186 ir 401 kv. metro“, – rašė leidinys.

Vadinasi, tame pačiame name A.Mileriui priklauso kone 2 tūkst. kv. metrų ploto. Dviejų butų langai išeina į Nevos pusę.

„Manau, kad buto viešai nebuvo galima nusipirkti. Butus tarsi supirko „Gazprom“ bendradarbiai. Jau statant šį namą tai buvo pats brangiausias namas Sankt Peterburge“, – kalbėjo vienas šiame mieste dirbančių nekilnojamojo turto specialistų.

Namas, kuriame nekilnojamojo turto prisipirkęs A.Mileris, pastatytas 2012 metais. Jame – trijų aukštų požeminė aikštelė automobiliams, prabangūs vestibiuliai ir laiptinės, atrijai. „Čia viskas, ko reikia ypatingam patogumui. Šis namas – tikras išskirtinumą vertinančiųjų svajonės įsikūnijimas“, – rašoma namą stačiusios kompanijos tinklapyje.

Įsigyti prabangius apartamentus A.Mileris tikrai išgali. Vien 2014-2015 m., žurnalo „Forbes“ vertinimu, jis uždirbo beveik 45 mln. JAV dolerių, rašo gazeta.ru.

„Ši istorija nelabai panaši į tai, kad kažkas norėtų A.Milerį pašalinti iš posto. Tokių mėginimų anksčiau buvo, tačiau jie baigėsi niekuo. Būtų keista, jei paaiškėtų, kad jis turi ne tokį didžiulį, o tik trijų kambarių butą“, – svarstė pirmasis Politinių technologijų centro viceprezidentas Aleksejus Makarkinas.

A.Mileriui taip pat priklauso trijų aukštų 775 kv. m penthauzas Maskvoje.

Iki šiol manyta, kad didžiausią butą tarp rusų valdininkų ir valstybinių įmonių vadovų turi naftos koncerno „Rosneft“ vadovas Igoris Sečinas. Jam priklauso penkių aukštų 1229 kv. m ploto butas Maksvoje, skelbia newsru.com.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.