Ir tai ne akcija: prestižinėje Kauno vietoje parduoda butus už gerą kainą

Butas prestižinėje vietoje už patrauklią kainą? Kauniečiai įrodė, kad įmanoma pasiekti palankų santykį tarp kainos ir norimos erdvės. Netradiciniams sprendimams įkvėpė parduodamas miestui priklausęs turtas.

Šiuo metu parduodami butai Žaliakalnyje, Aleksote, netoli miesto centro, Šančiuose, Panemunėje ir Vilijampolėje.
Šiuo metu parduodami butai Žaliakalnyje, Aleksote, netoli miesto centro, Šančiuose, Panemunėje ir Vilijampolėje.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 12, 2019, 8:00 AM

Skelbimai, kad parduodami 1 ar 2 kambarių butai, jau kurį laiką patraukia dėmesį. Ilgus metus miestui priklausęs, bet finansine našta buvęs nekilnojamasis turtas parduodamas viešuose aukcionuose.

Ne paslaptis, kad daugelis būstų itin prastos, o neretai – ir avarinės būklės. Nepaisant to, originalių vizijų nestokojantys pirkėjai domisi šiais skelbimais ir dalyvauja aukcionuose rungdamiesi dėl jų įsigijimo. Pagrindiniu jų pasirinkimo kriterijumi tampa optimalus derinys tarp būsto kainos ir patrauklios vietos mieste.

„Reikia pripažinti, kad tai nėra tipinis būsto įsigijimo procesas, tačiau mūsų pareiga – jį maksimaliai supaprastinti. Čia žmonės žvelgia nestandartiniu žvilgsniu. Svarbesnis prioritetas šiuo atveju – patogi ar tiesiog mėgstama vieta.

Toliau viskas priklauso nuo naujųjų šeimininkų ambicijų ir įdėto darbo.

Kaune jau yra nemažai gerų pavyzdžių, kai naujakuriai įgyvendino išties gražius, originalius projektus. Stengiamės, kad turtas ne galutinai sunyktų, o atrastų naujus rūpestingus šeimininkus“, – kalbėjo Kauno savivaldybės Nekilnojamojo turto skyriaus vadovas Donatas Valiukas.

Šiuo metu parduodami butai Žaliakalnyje, Aleksote, netoli miesto centro, Šančiuose, Panemunėje ir Vilijampolėje. Seną ir nebenaudojamą turtą išparduodantis miestas gautas lėšas investuoja į naujus projektus.

Savivaldybės atstovai džiaugėsi, jog gerokai nunykę ir vietomis kone lūšnomis virtę pastatai pamažu atgaivinami ir prikeliami naujam gyvavimui, kad toliau puoštų miestą autentiškais akcentais. Naujų iniciatyvių kaimynų atėjimas nuteikia optimistiškai, sykiu pasitempti įpareigoja ir kitus gyventojus.

Vien per praėjusius metus tokiu būdu Kaune parduota 118 miestui priklausiusių nekilnojamojo turto objektų, už kuriuos gauta 4,5 mln. eurų.

Didžioji jų dalis – seniau buvę socialiniai būstai. 2017 metais parduoti 73 objektai už 2,5 mln. eurų, 2016-aisiais – 44 už 1,1 mln. eurų. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.