Klaipėdos NT rinka bunda iš letargo: prieš kelerius metus toks projektas atrodė nerealus

Klaipėdoje jau balandį turėtų prasidėti keturių daugiabučių statybos. Projektą „Baltijos terasos“, į kurį investuojama 9 mln. eurų, planuojama baigti per 3–4 metus, rašo „Verslo žinios“.

Klaipėdoje per kelerius metus iškils keturi septynaukščiai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Klaipėdoje per kelerius metus iškils keturi septynaukščiai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir l.rytas.lt inf.

Mar 7, 2019, 10:10 AM, atnaujinta Mar 7, 2019, 3:06 PM

Nekilnojamojo turto (NT) ir statybos bendrovės „Klaibuta“ beveik 1,2 ha ploto sklype Baltijos pr., netoli „Švyturio“ arenos, suplanavo pastatyti keturis septynaukščius su 180 butų ir 1 tūkst. kv. m komercinių patalpų. Ant žemės ir po žeme suprojektuota kiek daugiau nei 180 vietų automobiliams. Kvartalą projektuoja Nerijus Mikulskis iš bendrovė „Studija 33“.

„Klaibutos“ vadovas Antanas Tamkevičius sako, kad dar prieš 2–3 metus tokio dydžio projekto nebūtų drįsęs imtis, bet ryžtis tam iš dalies paskatino, jo teigimu, gera ekonominė situacija šalyje.

NT paslaugų bendrovės „Ober-Haus“ rinkos tyrimų vadovas Baltijos šalims Raimondas Reginis VŽ yra sakęs, kad bendras Klaipėdos būsto rinkos aktyvumas pastaruosius kelerius metus rodė išties aukštus rezultatus, tad plėtotojai aktyviau ėmėsi naujų projektų plėtros. Kita vertus, pasak eksperto, uostamiestis gali neišlaikyti pastarųjų metų būsto plėtros tempo – nors šiemet statybos bus taip pat pakankamai gausios, faktiškai rinkai gali būti pasiūlytas mažesnis butų skaičius nei pernai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.