Vilnius ir Kaunas tarptautinėje parodoje Kanuose: akcentuos modernumą

Kauno ir Vilniaus miestai bendrame stende prisistatys Kanuose (Prancūzija) vyksiančioje vienoje didžiausių pasaulio nekilnojamojo turto ir investicijų parodų „MIPIM 2019“. Paroda organizuojama jau trisdešimtą kartą. Čia kovo 12–15 dienomis susiburs daugelio pasaulio šalių investuotojai, projektų plėtotojai, kiti nekilnojamojo turto rinkos dalyviai.

Vilnius ir Kaunas pasauliui prisistatys bendrame stende.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vilnius ir Kaunas pasauliui prisistatys bendrame stende.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-03-07 14:51, atnaujinta 2019-03-07 15:11

Ši MIPIM paroda, organizatorių teigimu, turėtų pritraukti daugiau 26 tūkst. lankytojų bei svečių iš maždaug 100 pasaulio šalių, iš kurių: apie 3,8 tūkst. yra aukščiausio lygio vadovai bei akcininkai, apie 5 tūkst. – potencialūs investuotojai. Net 40 tūkst. kv. m plotą užimsiančioje nekilnojamojo turto ir investicijų parodoje save pristatys daugiau nei 3,1 tūkst. įmonių.

Kauno savivaldybė skelbia, kad šio miesto investicinius projektus parodoje MIPIM pristatys tarptautinės rinkodaros, turizmo ir investicijų agentūra VšĮ „Kaunas IN“. Pasak jos verslo skyriaus vadovo, einančio direktoriaus pareigas, Tado Stankevičiaus, ši paroda – tai platforma, sujungianti privačius nekilnojamojo turto plėtotojus ir patrauklių projektų ieškančius investuotojus. „Todėl tai – puiki galimybė ne tik ieškoti investuotojų konkretiems projektams, bet ir proga visam pasauliui paskleisti žinią apie didžiausių Lietuvos miestų – Vilniaus ir Kauno – plėtojamus projektus“, – įsitikinęs T. Stankevičius.

Didžiuosius šalies miestus reprezentuojantis parodos stendas ir rinkodaros priemonės sieks sudominti ir pritraukti papildomą lankytojų srautą, tačiau, pasak T. Stankevičiaus, svarbiausia – tinkamas pasiruošimas ir iš anksto suderintas susitikimų tinklelis.

„Šios parodos specifika labai didele dalimi susijusi su namų darbais: didžiausias įdirbis vyksta dar iki parodos, organizuojant tiesioginius susitikimus, rezervuojant laikus, kad per keturias parodos dienas mūsų miesto atstovai galėtų susitikti su konkrečiais investuotojais, operatoriais ir kitais reikšmingais NT rinkos dalyviais. Todėl parodos metu ne taip svarbu sužavėti stendo išskirtinumu, kiek dalyvauti suplanuotuose susitikimuose. Kita vertus, stendo vizualiniai sprendimai padeda atkreipti tų parodos dalyvių dėmesį, su kuriais nebuvo iš anksto susitikta. Tai mes žadame pasiekti dirbdami kartu su kolegomis iš Kauno laisvosios ekonominės zonos ir viešosios įstaigos „Go Vilnius“. Sieksime akcentuoti dviejų didžiausių Lietuvos miestų modernumą, atvirumą, telekomunikacijų svarbą bei išsivystymo lygį Lietuvoje. Per šias prizmes pateiksime Kauno ir Vilniaus planuojamus plėtoti nekilnojamojo turto projektus – tiek viešuosius, tiek privačius“, – aiškino T. Stankevičius.

Kanuose, pasak miesto savivaldybės atstovo Arnoldo Bukelio, Kaunas pristatys miesto investicinius objektus bei iki šiol infrastruktūriškai neišnaudotas teritorijas. Susitikimų metu tikimasi užmegzti naudingus kontaktus, padėsiančius spręsti artimiausiu metu Kaunui labai aktualius klausimus, tarp kurių vieni svarbiausių – kuriamų ir statomų objektų administravimas.

„Intensyviai ieškosime, kas galėtų valdyti Kauno mieste statomus objektus bei teritorijas. Tarkime, apie Aleksoto inovacijų pramonės parką kalbėsimės su asmenimis iš organizacijų, kurios turi panašių projektų valdymo patirties, ir svarstysime variantus, kaip būtų galima bendradarbiauti. Bet kuriuo atveju tokių objektų valdymui bus skelbiami atviri konkursai, tad tinkamai jiems pasiruošti padės ir ši paroda“, – viliasi „Kaunas IN“ vadovas.

Jo teigimu, pristatant patį Kauną, didžiulis dėmesys bus skirtas mieste naujai besiformuojančiai centro ašiai, išsidėsčiusiai Nemuno saloje ir jos prieigose. Čia plėtojami tiek viešieji, tiek privatūs projektai: statomi komercinių biurų pastatai, suplanuotos mokslo populiarinimo centro „Mokslo sala“, daugiafunkcio vandens sporto centro šalia „Žalgirio arenos“, M. K. Čiurlionio koncertų centro statybos, nauji pėsčiųjų tiltai.

„Sparti bei įvairiapusė šios teritorijos plėtra kuria naują Kauno, kaip XXI amžiaus miesto, centrinę ašį: čia plėtojami modernūs projektai, prie kurių kviesime prisijungti naujų galimybių ieškančius investuotojus“, – tvirtina T. Stankevičius.

Pasak jo, Kauno ir Vilniaus prisistatymas viename stende atveria daugiau galimybių pritraukti investicijų, taip pat atskleisti, kad Europos kontekste, įvertinus miestų geografinę padėtį ir kitus veiksnius, Vilniaus bei Kauno regionai tikslingai ir sėkmingai gali būti pristatomi kartu. Tokia sutelkta dviejų regionų komunikacija ne tik padidina šalies patrauklumą, bet ir atveria kelius įžvelgti potencialias sinergijas ateičiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.