Butą išnuomojusi moteris nustėro – nuomininkai sugebėjo išgriauti sieną

Savo draugo butą jaunai porai išnuomojusi šiaulietė patyrė didelių nuostolių. Norint vėl jame gyventi, prireiks ne tik brangaus remonto, bet ir kai kurių daiktų, kuriuos nuomininkai pradangino.

Nuomininkai ne tik išsinešė dalį daiktų, bet ir išgriovė buto sieną.<br>D.Umbraso nuotr. / asociatyvioji nuotr.
Nuomininkai ne tik išsinešė dalį daiktų, bet ir išgriovė buto sieną.<br>D.Umbraso nuotr. / asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 17, 2019, 9:55 PM, atnaujinta Apr 18, 2019, 11:13 AM

Kadangi nuomininkai nesutiko atlyginti padarytos žalos, šiaulietei neliko nieko kito, kaip tik kreiptis į policiją.

Moteris nurodė, kad savo draugui Šiauliuose priklausantį butą pernai vasarą išnuomojo jaunai porai – buvo sudaryta vienų metų nuomos sutartis.

Nuomininkai įsipareigojo mokėti nuomą ir mokesčius už komunalines paslaugas. Tai jie darė laiku. Šiaulietė kelis kartus ketino užeiti į butą ir pažiūrėti, kaip įsikūrė nuomininkai, tačiau jie sugalvodavo įvairių priežasčių, kad to išvengtų.

Balandžio 14 dieną paskambinusi 23 metų nuomininkė pranešė norinti pirma laiko nutraukti nuomos sutartį ir grąžinti buto raktus. Juos nuomininkė perdavė prie vieno prekybos centro.

Atėjusį į butą šiaulietė patyrė šoką.

Buto sienos, lubos ir grindys buvo išmargintos spalvotais dažais. Jų nuplauti nepavyko. Tais pačiais dažais buvo ištepliotos ir viryklė bei šaldytuvas.

Be to, bute šiaulietė pasigedo trijų šviestuvų, vidinių durų, virtuvinio stalo, mikrobangų krosnelės, gartraukio ir elektrinės viryklės.

Kiek atsitokėjusi moteris pastebėjo, kad pasikeitė ir buto planas – paaiškėjo, kad nuomininkai išgriovė du kambarius skyrusią vidinę sieną.

Supykusi šiaulietė paskambino nuomininkei ir paklausė, ką visa tai reiškia. Mergina atkirto, kad nieko blogo nepadarė, ir į tolesnes kalbas nesileido.

Supratusi, kad gražiuoju susitarti nepavyks, šiaulietė kreipėsi į policiją. Nuomininkų padarytą žalą ji įvertino 5 tūkstančiais eurų. Dėl sugadinto turto pradėtas ikiteisminis tyrimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.