Belieka tik dūsauti – Neries pakrantėje vejos neliko nė žymės

Žvelgdami, kaip Neries pakrantėje traktoriai gremžia veją, ant kurios mėgdavo pramogauti, vilniečiai dūsavo, kad šiemet ši poilsio vieta bus nepasiekiama. Tai tiesa – pasėta žolė sudygs rugpjūčio pabaigoje.

Vilniečiai galės sportuoti lauko gimnastikos, lauko treniruoklių aikštelėse, atsiras ir atnaujintos 9 paplūdimio tinklinio aikštelės.
Vilniečiai galės sportuoti lauko gimnastikos, lauko treniruoklių aikštelėse, atsiras ir atnaujintos 9 paplūdimio tinklinio aikštelės.
Buldozeriai prie Baltojo tilto pradėjo skusti veją, ant kurios šiltomis vasaros dienomis mėgdavo laiką leisti vilniečiai. Iki rudens čia ne tik bus pasėta nauja žolė, bet ir pasodinta krūmų bei medžių.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Buldozeriai prie Baltojo tilto pradėjo skusti veją, ant kurios šiltomis vasaros dienomis mėgdavo laiką leisti vilniečiai. Iki rudens čia ne tik bus pasėta nauja žolė, bet ir pasodinta krūmų bei medžių.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 6, 2019, 6:40 PM

Prie Baltojo tilto buldozeriai šią savaitę stumdo veją, ant kurios susirinkdavo futbolo čempionatų, kitų sporto renginių televizijos transliacijų žiūrovai.

Čia 2015-aisiais vyko ir pirmoji mero Remigijaus Šimašiaus inauguracija.

Savivaldybės atstovai tikino, kad tokie darbai buvo numatyti atnaujinant viešąją erdvę prie Baltojo tilto.

Keičiant žolę nauja, senoji veja bus stumdoma savaitę.

Po to bus pasodinta apie šimtą krūmų ir medžių.

Taip pat savivaldybė numačiusi sutvarkyti baidarių nuleidimo į vandenį vietą, įrengti įlanką, iki 40 vietų kavinę. Darbai dar praėjusiais metais pradėti ir kitoje Baltojo tilto pusėje.

Pernai čia išmontuoti seni įrenginiai, buvę paplūdimio tinklinio aikštynai, riedlenčių parkas bei krepšinio aikštelės.

Pertvarkyta viešoji erdvė prie Baltojo tilto bus padalinta į dvi dalis: pirmoji, miestiečių jau pamėgta, aktyvi, sportiška laisvalaikio praleidimo zona su aikštynais, antroji – natūraliai susiformavusi rekreacinė laisvalaikio praleidimo vieta.

Aktyviojoje zonoje atsiras visiškai naujas modernus sporto aikštynas.

Bendras visos tvarkomos teritorijos plotas – 8,36 hektaro, tai prilygsta 20 krepšinio aikštelių.

Vilniečiai galės sportuoti lauko gimnastikos, lauko treniruoklių aikštelėse, atsiras ir atnaujintos net 9 paplūdimio tinklinio aikštelės.

Visos sporto zonos orientuotos arčiau Upės gatvės, atitraukiant jas nuo šlaito – sportuojantiems labiau atsivers Neries vaizdas.

Smėliu dengtos tinklinio aikštelės bus aptvertos apsauginiu tinklu, taip pat numatytos laisvalaikio bei poilsio zonos šalia aikštelių.

Viena iš būsimų aikštelių šiaurinėje dalyje bus apjuosta tribūnomis ir skirta profesionaliems tarptautiniams paplūdimio tinklinio turnyrams.

Taip pat bus persirengimo kambariai su spintelėmis, dušais.

Šalia būsimų paplūdimio tinklinio aikštelių atsiras trys dvipusės krepšinio aikštelės. Šalia aikštelių, pritaikant esamą reljefą, bus ir žiūrovams skirtos vietos, laiptai.

Tarp tinklinio bei krepšinio aikštelių, arčiau Baltojo tilto, atsiras ir visiškai atnaujintas riedutininkų parkas.

Šalia tilto bus įrengtos ir dvi vaikų žaidimų aikštelės, padengtos saugia gumos danga. Greta įrengiami suolai prižiūrintiems mažylius.

Dešiniosios Neries krantinės rekonstrukcijos projektas finansuojamas iš savivaldybės biudžeto ir Europos Sąjungos lėšų. Darbų vertė – daugiau kaip 6,5 mln. eurų. („Sostinė“)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.