Tapo žinoma, kas statys verslo parką šalia parodų ir kongresų centro „Litexpo“

„Mitnija“, didžiausia statybos kompanija Lietuvoje, pradeda statyti verslo parką „Business Garden“ Vilniuje. „Mitnija“ ir projekto užsakovas – tarptautinė nekilnojamojo turto bendrovė „Vastint Lithuania“ – susitarė dėl pirmojo projekto etapo. Jo apimtis – 55 000 kv. m, iš kurių 42 000 kv. m bus skirta dviem biurų pastatams, kiti 13 000 kv. m – požeminei automobilių stovėjimo aikštelei. Statybos darbus „Mitnija“ pradės nedelsiant ir baigs 2021 m. birželį.

„Business Garden Vilnius“ iškils 6,2 ha teritorijoje Laisvės prospekte, šalia parodų ir kongresų centro „Litexpo“ ir Lazdynų miško.<br>vizualizacija
„Business Garden Vilnius“ iškils 6,2 ha teritorijoje Laisvės prospekte, šalia parodų ir kongresų centro „Litexpo“ ir Lazdynų miško.<br>vizualizacija
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 28, 2019, 1:37 PM, atnaujinta May 28, 2019, 1:38 PM

„Business Garden Vilnius“ iškils 6,2 ha teritorijoje Laisvės prospekte, šalia parodų ir kongresų centro „Litexpo“ ir Lazdynų miško. Čia taip pat bus įrengta poilsio zonų, lauko žaidimų aikštelių, pėsčiųjų ir dviračių takų, kavinių ir restoranų.

„Vastint Lithuania“ generalinis direktorius Kęstutis Vedeckis teigia, kad „Business Garden Vilnius“ buvo kuriamas pagal novatorišką „Vastint“ grupės verslo parkų koncepciją.

„Moderniais architektūros ir technologiniais sprendimais projekte sukursime komfortiškas, sveikas darbo vietas, o tvarūs statybos, energijos taupymo sprendimai gerokai sumažins pastatų energines sąnaudas. Kurdami šį projektą užtikrinome, kad verslo parkas atitiktų „LEED Platinum“ reikalavimus, kad žmonės čia mėgautųsi sveika, patogia darbo aplinka,“ – teigia Kęstutis Vadeckis.

„Mitnijos“ generalinis direktorius Julius Gendvilis teigia, kad šis užsakymas – dar vienas įmonės profesionalumo ir lyderystės statant didelius objektus įvertinimas.

„Esame sukaupę ypač turtingą patirtį statydami biurus reikliausiems Lietuvos ir užsienio šalių investuotojams. Vien per trejus paskutinius metus įgyvendinome ir šiuo metu statome biurų paskirties projektus, kurių bendras plotas sudaro 140 000 kv. m. Neabejoju, kad ir šį milžinišką „Vastint“ užsakymą įgyvendinsime laiku ir už sutartą kainą,“ – teigia Julius Gendvilis.

Jurgita Šilaikytė, tarptautinės nekilnojamojo turto konsultacijų bendrovės „Newsec“ Tarpininkavimo grupės vadovė, teigia, kad šiuo metu 650 000 kv. m dydžio Vilniaus biurų rinka sparčiai plečiasi ir po 2-3 metų išaugs iki 800 000-900 000 kv. m. Atsižvelgdami į augančią konkurenciją, biurų plėtotojai vis didesnį dėmesį skiria išskirtinumui ir tvarumui.

„Aštuoni iš dešimties darbuotojų šalia biuro pageidauja žaliųjų erdvių. Jų kūrimas padeda įmonėms ne tik išsaugoti turimus, bet ir pritraukti naujų darbuotojų. Tuo pasižymi ir „Vastint“ Lietuvoje plėtojami projektai. „Business Garden Vilnius“ koncepcija rodo, kad verslo parkų tendencijos keičiasi, prioritetas yra teikiamas tvarumui, harmonijai su kraštovaizdžiui, dėmesiui bendruomenei ir socialinei atsakomybei,“ – teigia ekspertė.

„Business Garden Vilnius“ projektas parengtas pagal „Vastint“ grupės „Business Garden“ koncepciją. Tai bus jau šeštas „Vastint“ grupės verslo parko projektas Europoje, pritaikytas didelių nuomininkų – paslaugų centrų, IT įmonių ar didelių valstybinių įstaigų – poreikiams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.