NT skelbimų portalas suskaičiavo, kiek pabrango 1 ir 2 kambarių butų nuoma

Didmiesčiuose nuomojamų butų pasiūlos kainos šią vasarą yra didesnės nei tuo pačiu laikotarpiu prieš metus. Remiantis nekilnojamojo turto portalo „Aruodas.lt“ duomenimis, už vieno kambario buto nuomą didžiuosiuose miestuose tektų mokėti apie 200-300 eurų per mėnesį, už dviejų kambarių – apie 400 eurų Kaune ir Klaipėdoje, daugiau – sostinėje.

Didmiesčiuose nuomojamų butų pasiūlos kainos šią vasarą yra didesnės nei tuo pačiu laikotarpiu prieš metus.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Didmiesčiuose nuomojamų butų pasiūlos kainos šią vasarą yra didesnės nei tuo pačiu laikotarpiu prieš metus.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Didmiesčiuose nuomojamų butų pasiūlos kainos šią vasarą yra didesnės nei tuo pačiu laikotarpiu prieš metus.<br> 123 rf nuotr.
Didmiesčiuose nuomojamų butų pasiūlos kainos šią vasarą yra didesnės nei tuo pačiu laikotarpiu prieš metus.<br> 123 rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2019-07-29 12:07, atnaujinta 2019-07-29 12:15

Pasiūlos kainų pokytis

Aruodas.lt statistika atskleidžia, kad šių metų birželio-liepos mėnesiais už buto nuomą Vilniuje tikimasi gauti vidutiniškai 10 proc. didesnę sumą nei tuo pačiu laikotarpiu praėjusiais metais. Kaune ir Klaipėdoje pokytis mažesnis – per metus butų nuomos pasiūlos kaina padidėjo atitinkamai 5 ir 3 proc.

Birželio-liepos mėnesiais Vilniuje buto nuomos vidutinė siūloma kaina siekė apie 10,3, Kaune – apie 7,7, Klaipėdoje – vidutiniškai 6,5 eurų už kvadratinį metrą.

Pernai birželio-liepos mėnesiais siūlomos butų nuomos vidutinės kainos atitinkamai buvo 9,3 eurų už kvadratinį metrą Vilniuje, 7,3 eurų už kvadratinį metrą – Kaune, 6,3 eurų už kvadratinį metrą – Klaipėdoje.

Butų pasiūla ir kainos šiuo metu

Iš didmiesčių vidutinės butų nuomos pasiūlos kainos šiuo metu didžiausios Vilniuje, antroje vietoje – Kaune, trečioje – Klaipėdoje.

Vidutinė 1 kambario buto nuomos pasiūlos kaina Vilniuje šiuo metu siekia 300-330 eurų mėnesiui, 2 kambarių buto – 500-530 eurų mėnesiui. Pasiūlos kaina pateikta, neatsižvelgiant į konkrečią vietą mieste, pastato statybos metus, būsto ypatymus, įrengimą ar kitus parametrus.

Kaune už 1 kambario butą šiuo metu vidutiniškai prašoma 290 eurų per mėnesį, už 2 kambarių butą – 420 eurų.

Klaipėdoje už 1 kambario butą tektų mokėti vidutiniškai 200 eurų per mėnesį, už 2 kambarių butą – 380-400 eurų mėnesiui.

Netrūksta ir kambarių nuomos pasiūlymų – tokiais atvejais išnuomojamas visas butas ir ieškoma asmenų, norinčių kartu nuomotis atskirus kambarius, arba nuomojamas kambarys, bute gyvenant ir šeimininkams.

Vilniuje ir Klaipėdoje kambarių nuomos pasiūlymų galima rasti maždaug nuo 70 eurų, Kaune – nuo 50 eurų mėnesiui. Vidutinė siūloma kambario nuomos kaina perkopia 100 Eur mėnesiui sumą ir gali būti didesnė.

Šiuo metu nekilnojamojo turto portale yra apie 1800 butų nuomos pasiūlymų. Didžiausia pasiūla – 2 kambarių butų (apie pusė butų nuomos skelbimų). 1 ir 3 kambarių butų nuomos pasiūla sudaro šiek tiek daugiau nei penktadalį pasiūlos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.