Du vilniečiai dviem mėnesiams tapo statybininkais, kad įkurtų riedučių parką

Du vilniečiai tapo statybininkais, kad per kelis mėnesius įgyvendintų sumanymą – buvusiame prekybos centre Viršuliškėse įrengtų rekordinio dydžio pramogų erdvę visai šeimai.

R.Papaitei mintis įrengti riedučių parką kilo po draugų iš Amerikos apsilankymo.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
R.Papaitei mintis įrengti riedučių parką kilo po draugų iš Amerikos apsilankymo.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas DUMALAKAS LR korespondentas

Sep 23, 2019, 8:16 PM

Didžiausiame Baltijos šalyse laisvalaikio ir pramogų centre „Moon Play“ Viršuliškių skersgatvyje dar kvepia dažais ir zuja statybininkai.

Čia po kelių savaičių bus atidarytas ir riedučių parkas „Rolling City“, taip pat stebinantis savo dydžiu.

„Rolling City“ sumanytojai – Karenas ir jo draugė Renata Papaitė keturis mėnesius liejo prakaitą kurdami Amerikos dvasią perteikiantį riedučių parką Vilniuje.

Sumanymas įrengti riedučių parką kilo po draugų iš Amerikos apsilankymo.

Jie pastebėjo – vietos tokioms pramogoms, kurios populiarios tarp amerikiečių, Vilniuje nėra.

Tokio dydžio riedučių parko po stogu iki šiol nebuvo ne tik Vilniuje, bet ir kitų Baltijos valstybių sostinėse. Jo plotas – beveik 1600 kvadratinių metrų, arenos ilgis – 48 metrai.

Pažįsta kiekvieną sieną

R.Papaitė prisiminė, jog išvydusi būsimą „Rolling City“ erdvę ją prilygino tuščiam popieriaus lapui – čia nebuvo jokių pertvarų, sienų.

„Reikėjo viską suprojektuoti, įgyvendinti. Teko rūpintis plytelių klojimu, santechnika ir elektros instaliacija. „Rolling City“ erdvę kūrėme lyg sau, nebijojome eksperimentuoti, patys piešėme ant sienų, išrinkome jų spalvas.

Dabar puikiai pažįstame kiekvieną arenos sieną“, – šyptelėjo mergina.

Riedučių parkas bus skirtas ir tėvams, ir vaikams, ir jaunimui – jame skambės praėjusio amžiaus ir šiuolaikinė muzika, bus didžėjaus pultas, areną nuspalvins įvairūs šviesos efektai. Skambės rokenrolas, 9-ojo dešimtmečio muzika, tad bus galima su riedučiais ir pašokti – ne tik pasivažinėti.

„Populiarėja šokiai ant ledo, o mes siūlysime pašokti su riedučiais“, – žadėjo R.Papaitė, pridūrusi, kad aplink areną bus vietos žiūrovams.

Pagelbės instruktoriai

„Rolling City“ bendradarbiaus su „Riedėk.lt“ akademija – instruktoriai mokys lankytojus, kaip taisyklingai važinėtis riedučiais, rengs individualias ir grupines treniruotes. Be to, ekrane bus demonstruojami ir mokomojo pobūdžio vaizdo klipai.

Neseniai „Riedėk.lt“ riedučių akademijos atstovai lankėsi Ispanijoje, tarptautiniame riedutininkų suvažiavime, todėl lankytojai galės pasižiūrėti ir vaizdo įrašų iš šios bei kitų šalių, kaip pramogauja tenykščiai riedučių entuziastai.

Prie arenos įrengiamos atskiros patalpos 20–40 žmonių įvairiems pobūviams, gimtadieniams, įmonių vakarėliams. Čia galima pasišnekučiuoti, švęsti šventes.

Įsikurs prie aplinkkelio

Netrukus duris atversiančiame laisvalaikio ir pramogų centre „Moon Play“ po stogu leisti laisvalaikį ir pramogauti galės ne tik riedučių, bet ir padelio, batutų ir kitokios aktyvios veiklos gerbėjai.

Laisvalaikio ir pramogų centro vieta lengvai pasiekiama tiek vilniečių, tiek miesto svečių.

Kitoje Vakarinio aplinkkelio pusėje statomas didžiulis išparduotuvių centras, greta kyla gyvenamieji namai, auga verslo parkas.

Mažiems ir suaugusiesiems bus pritaikytas ne tik riedučių, bet ir batutų parkas, o padelio teniso akademija pritrauks ne tik šį sportą pamėgusius, bet ir profesionalus, kurie savo įgūdžius galės išbandyti turnyruose.

Tai bus didžiausia padelio arena Baltijos šalyse – po stogu veiks net šešios šios sporto šakos aikštelės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.